изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:59 EEST
Newsweek: Руски суперавионосец ще хвърли предизвикателство на САЩ като свръхдържава    
По света Построявайки суперавионосец, Русия може да постави под въпрос световния ред, начело на който стоят САЩ, пише американското списание Newsweek.

Един от главните инструменти на САЩ в демонстриране на своята сила е гигантският флот от авионосци: сега САЩ има 11 авионосеца, способни да носят на борда си над 70 самолета. Авионосците вземат участие практически във всички въоръжени конфликти на САЩ от времето на Втората световна война.

По време на студената война СССР също притежаваше авионосци, но сега Русия разполага само с „Адмирал Кузнецов”. Отчитайки реализацията на новите проекти на Русия за нови атомни подводници, самолети и бронирани машини, не е изненадващо, че Русия иска да построи суперавионосец.

Преките разходи за неговото строителство ще бъдат астрономически и американското издание се съмнява дали начинанието си струва, тъй като външната политика на Русия е фокусирана върху решаване на регионални въпроси, за които не е нужен авионосец.

Един от главните проблеми, освен стойността на авионосеца, ще стане търсенето на военни бази и пристанища извън регионалната сфера на Русия. Сега Русия има такава военна база само в Сирия, обаче руското правителство работи над решаването на проблема. Построявайки новия авионосец, Русия ще се опита да хвърли предизвикателство на световния ред, начело на който стоят САЩ” – обобщава американският журналист.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Newsweek: Руски суперавионосец ще хвърли предизвикателство на САЩ като свръхдържава | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Newsweek: Руски суперавионосец ще хвърли предизвикателство на САЩ като свръхдържава
Автор: Anonymous да 2015-04-27 @ 10:59 EEST

И какви самолети ще сложат на този самолетоносач руснаците? Единствената им "разработка" за палубен самолет е крадения от английския Хариър, съветски ЯК-40! Даже и той беше много калпав и почти не беше използван в техните ВВС! Сега тепърва ли ще правят самолет за тоя кораб? И с какво ще го направят? Имат да гонят американците доста години...! Ф-18, макар и старичък е доста добър самолет с вариант за самолетоносач!

Съветските тъпаци, да си стоят у тях! По-добре ще се чувстваме, ако са по-надалеч! В България 45 години ни управлява техните протежета и се видя, до къде ни докараха...!

Newsweek: Руски суперавионосец ще хвърли предизвикателство на САЩ като свръхдържава
Автор: Anonymous да 2015-04-27 @ 12:51 EEST
Товарищ, НЕ СТРАХУЙСЯ! Самолеты будет... Трофейные. :-Р

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди