изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:07 EET
ПРОТЕСТ „БЪЛГАРИЯ – ЗОНА НА МИРА“ СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ    
НовиниВтори протест срещу НАТО се проведе в неделя  в Добрич. Той е под наслов „България – зона на мира“. Протестиращите отново се събраха пред храм „Свети Георги“ и издигнаха плакат „СТОП на окупацията. Колониалната администрация и НАТО – вън от България. Бъдещето е на суверенните държави“. Митингът бе на фона на българска народна музика, а протестиращите се хванаха на хоро. Те обявиха, че са против базите на НАТО в България и против икономическите санкции на Европа спрямо Русия.

Участниците заявиха, че митингът-протест е подкрепен от  различни партии, но не е политически митинг. Представителят на партия „Българската левица“ Георги Иванов обясни, че симпатизанти на партията се включват и подкрепят протеста. Той се надява и гражданството на Добрич да се включи.



Георги Георгиев заяви, че участва в протеста като гражданин. Обясни, че се е включил, за да се обяви против присъствието на НАТО-вски сили в България.  Сред организаторите на протеста е Димитър Желязков, който също обясни, че присъства като гражданин. Той подчерта, че те се обявяват против НАТО-вската окупация на страната , както и срещу икономическите санкции, които Европа налага спрямо Русия, тъй като те се отразяват на българската икономика, като туризъм, селско стопанство и други.
Протестиращите увериха, че ще продължат да изразяват позицията си всяка неделя до 9 май, когато ще отбележат не Деня на Европа, а Деня на победата. НДТ


 


Сходни връзки

ПРОТЕСТ „БЪЛГАРИЯ – ЗОНА НА МИРА“ СЕ ПРОВЕДЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди