изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:14 EET
ОТ МАЙ ОТНОВО СЪБИРАТ ТАКСИ ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНИТЕ ГРУПИ В ЦДГ    
НовиниОт май се възобновява събирането на такси за посещение на предучилищните групи в целодневните детски градини в Добрич, съобщи заместник-кметът Камелия Койчева пред НДТ. Таксите ще са за април, когато влязоха в сила приетите през февруари промени в Общинската наредба за местните данъци и такси.

Припомняме, че през декември миналата година събирането на таксите бе преустановено, след като Върховният административен съд отмени предишният текст в общинската наредба и я върна за ново обсъждане от местния парламент. Делото бе заведено от родител на дете, посещаващо подготвителна група в една от детските градини в Добрич.
На заседанието си през февруари Общинският съвет отново определи размера на таксите. С това решение бе определена такса от 1,50 лева на ден за децата, които посещават подготвителните групи в целодневните детски градини в Добрич. То обаче бе върнато от областния управител д-р Маргарита Новоселска е върнала с указание решението да бъде отменено. Според областния управител, родителите на децата от подготвителните групи не следва да заплащат такса за ползване на детските градини.
Върнатото от областния управител решение не бе преразгледано и отменено от Общинския съвет. Тъй като след това то не бе обжалвано от д-р Новоселска пред Административния съд, вече е влязло в сила , обясни К. Койчева. НДТ


 


Сходни връзки

ОТ МАЙ ОТНОВО СЪБИРАТ ТАКСИ ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНИТЕ ГРУПИ В ЦДГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди