изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:22 EEST
НАГРАДИХА БОТАНИЧЕСКИ РИСУНКИ    
КултураПо повод Деня на Земята момчета и момичета до 12 годишна възраст от цялата страна бяха поканени за участие в традиционния конкурс на Университетски ботанически градини. Тази година темата беше „Редки и застрашени растения от българската флора”.

Получени са творби от автори от цялата страна, а качеството на рисунките силно затруднило журито. „Видяхме разнообразно представяне на водни и пясъчни лилии, детайлно изписани ботанически рисунки на ендемити и застрашени видове от българската и световна флора. От рисунките строи колорит и някои от цветята са така живи, сякаш лесно можем да усетим аромата им. Благодарим на всички, които се включиха. Вярваме, че чрез вас посланието за значението за опазване на биоразнообразието в национален и глобален мащаб може да достигне до  повече хора“, посочват от УБГ.
Журито присъжда първа награда на Калина Лазарова на 9 г., втора награда на Йоана Цветкова на 11 г., а трета – на Мария Димитрова 8 г. Специална награда на Морските Ботанически градини получава и Стефания Иванова на 10 г.
Удовлетворени от работата на всички участници и във връзка с 60-годишнината на Университетска Ботаническа градина Балчик поощрителни награди ще има за всички участници. Авторите ще получат и грамоти за своето включване в конкурса. НДТ


 


Сходни връзки

НАГРАДИХА БОТАНИЧЕСКИ РИСУНКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди