изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:47 EET
ЕКСКЛУЗИВНО В "ШОУ": Михнева прати „кърваво писмо” до прокуратурата, ВСС и СЕМ!    
Общество Каква е връзката между Сертов, Ченалова, Тренчев и Божилов?, пита скандалната журналистка

В продължение на месеци разследващият журналист Маргарита Михнева е хем непрекъснато канена да дава телевизионни интервюта, хем нонстоп оплювана в медиите, че се „обърква в лъжите си”. В обществото се насажда мнението, че казусите Петко Сертов, Ангел Божилов и съдия Румяна Ченалова нямат нищо общо помежду си. Във версията на Михнева обаче те са свързани. Арестът на съдия Ченалова някак подрежда „пъзела” и припомня позабравени факти. Оказва се, че именно материал на скандалната журналистка става повод съдийката да бъде разследвана от ДАНС и прокуратурата, след което е повдигнато и обвинението срещу нея.
Ядосана от подценяването на приноса й за разкриване на истината и обидните квалификации по неин адрес, Михнева е изпратила гневно писмо до Висшия съдебен съвет и Съвета за електронни медии, което публикува за пръв път единствено „ШОУ”:



„УВАЖАЕМИ МАГИСТРАТИ,

С учудване чух и моето скромно име, когато в национален ефир съдия Румяна Ченалова посочи лицата, които са започнали „лов на вещици”. След името на Сотир Цацаров – Главен прокурор на РБългария, и на Галя Георгиева – член на Висшия съдебен съвет /която внесе доклада до главния прокурор за случая Ченалова/, бе посочено и моето име. Обвинението на съдия Ченалова бе, че ДАНС, ВСС и Прокуратурата услужливо ми подхвърлят информация, с която аз злоупотребявам. По мой адрес Ченалова си позволи груби квалификации и коментари. В удобни за Ченалова медии, тя даде просторни интервюта:

- в сайта „Фрогнюз”, чийто собственик Огнян Стефанов бе свидетел по делото „Октопод” и заблуждаваше години наред обществото, че е бил бит от Алексей Петров. Огнян Стефанов – авторът на сайта „Опасните новини”.

- в сайта „Афера.бг” на Веселина Томова, която упорито защитава Петко Сертов и работодателя му Ангел Божилов. Веселина Томова е съдена за лъжа няколко пъти.


УВАЖАЕМИ МАГИСТРАТИ,

Преди половин година, в мое участие в предаването „Още от деня” по БНТ с водещ Димитър Цонев, за първи път разказах за дело №4574/2013 г., по което ищец е Ангел Божилов, а ответник – Националната електрическа компания /НЕК/. Единственото дело, по което Ченалова получи обвинителен акт. След това мое участие бях разпитвана в ДАНС. Преди шест месеца, далеч преди случая „Белведере”, внесох сигнал за това дело до Висшия съдебен съвет. Така че не ДАНС и Прокуратурата, а мое журналистическо разследване бе проверено. Информацията, която поднесох, бе надградена от ДАНС и Прокуратурата и се стигна до обвинение.

Преди четири години, когато Ченалова бе съдия по делото „Октопод”, аз я попитах какво става с делото й в Македония. Тя ми отговори: „Няма такова дело!” /Справка – предаването „Неудобните” по „Канал 3”/

По-късно Делян Пеевски от трибуната на Народното събрание заяви, че Ченалова е посочена за съдия по „Октопод”, защото й е било обещано да смачкат делото в Македония, а Ченалова да е послушна към управляващите. Каза го Делян Пеевски, не аз. В Народното събрание, а не пред медиите.

Преди четири години Ченалова и прокурор Светлозар Костов бяха звезди. Хора, които громяха корупцията. Днес Ченалова е с белезници на ръцете, а Висшият съдебен съвет все още си задава въпроса: Защо Светлозар Костов бе специално командирован от Бургас като специалист по наказателно право?


УВАЖАЕМИ МАГИСТРАТИ,

Как българският народ да се ориентира в тази съдебна „мъгла”?!

Днес снимката на пеещите Цветан Василев и Иван Искров е в центъра на общественото внимание. А снимката на Ангел Божилов и Петко Сертов, които се „сдобряват”, не се коментира от нито една медия. /?/ Ако прокуратурата се зарови в това „странно приятелство”, ще лъснат много истини – за едни 15 милиона и яхти в Гърция, за дело в Турция, за банкови сметки в Швейцария, за оттеглянето на Константин Тренчев - платеният експерт на Ангел Божилов по енергийните проекти, от политическия живот. Ще лъсне истината за „лобиста” Петко Сертов. Днес Петко Сертов мълчи, а вместо него говори... Ченалова.


УВАЖАЕМИ МАГИСТРАТИ,

Кой висш съдия обикаля медиите, обижда и прави грозни квалификации по адрес на журналисти? Кажете ми има ли такъв прецедент със съдия, който се крие, за да получи обвинителния си акт?! Ченалова обижда Главния прокурор, Висшия съдебен съвет, и тези държавни институции мълчат! Аз не мълча и искам да защитя достойнството си на разследващ журналист, като призовавам Висшият съдебен съвет да образува дисциплинарно производство срещу Ченалова за обида и уронване на авторитета на цялата журналистическа гилдия. На практика Ченалова използва медиите, за да говори с полуистини и да „омъглява” престъпното си поведение.


С уважение: Маргарита Михнева

27 април 2015 г.



Интервю с журналистката четете само в новия брой на вестник "ШОУ"
 


Сходни връзки

ЕКСКЛУЗИВНО В "ШОУ": Михнева прати „кърваво писмо” до прокуратурата, ВСС и СЕМ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди