изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-25 @ 08:49 EEST
ПИЛОТНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ОБУЧИТЕЛИ ОРГАНИЗИРА ТПП    
НовиниТПП Добрич проведе пилотно обучение за обучители „Превенция на преждевременното отпадане от училище”, от 1 до 3 април 2015г. в рамките на проект STAY IN (ноември 2013 – ноември 2015), финансиран от програма Леонардо да Винчи – Трансфер на иновации по програма „Учене през целия живот”.

15 преподаватели от средните училища в област Добрич при интерактивно обучение от 30 учебни часа и 10 за самостоятелна подготовка, придобиха допълнителни умения по теми, разпределени в 4 модула - Работа с ученици в риск и ученици, отпадащи от училище, инструменти за развитие на креативността, въведение в предприемачеството и методи за обучение.
Тези теми бяха идентифицирани след провеждане на анкета в професионалните училища на територията на област Добрич през 2014г.
Всеки един получи разработено Ръководството, с материали и примери от национални източници и от два успешни европейски проекта School Inclusion и CESSIT, чиято иновативна програма за обучение се трансферира по проекта STAY IN.
ТПП-Добрич връчи и сертификати за участие в обучението.
Основната цел на проекта STAY IN е да осигури средства за подобряване на уменията на учители и обучители в областта на първоначалното професионално образование в участващите страни, като това е в съответствие и с националните и европейски политики относно преждевременното отпадане от училище. НДТ


 


Сходни връзки

ПИЛОТНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ОБУЧИТЕЛИ ОРГАНИЗИРА ТПП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди