изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:34 EEST
ОТКРИХА НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В ГЕН. ТОШЕВО    
НовиниНай-голямата детска площадка в Генерал Тошево бе официално открита вчера, съобщиха от общината. Тя е разположена в двора на Ученическо общежитие и отговаря на всички съвременни норми за сигурност и пълноценно прекарване на времето за най-малките жители на града. Стойността на съоръжението надхвърля 23 000 лв.



Откриването на площадката бе водено от ресорния зам. – кмет Георги Георгиев. Той, заедно с главният архитект и едно от присъстващите деца, прерязаха лентата на детския кът в центъра на града, след което последва тържествено освещаване на обекта от отец Тодор. Деца от ОДЗ «Пролет» поздравиха гостите на откриването с рецитал и песни.
Инициативата на общинското ръководство за изграждане на модерното съоръжение срещна пълно одобрение сред общинските съветници и в края на 2014 година бе приета с пълно мнозинство при гласуването в местния парламент. За целта от бюджета на общината бяха заделени нужните средства и допълнителни 100 000 лв., с които ще бъде обезпечено и финансирането на още 9 подобни съоръжения за игра – 4 в общинския център и 5 в средищните села.
Предвижда се детските площадки да включват широка гама от модули за игри на деца от 3 до 12 години – катерене, пързаляне, люлеене, лазене, така че те да развият по оптимален начин своята двигателна активност. Изискване към част от комбинираните съоръжения е да са достъпни и за деца с ограничени двигателни функции. С оглед създаване на максимална безопасност настилките също ще бъдат ударопоглъщащи и ще предпазват при падане и подхлъзване. НДТ


 


Сходни връзки

ОТКРИХА НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди