изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:48 EEST
Франция защити своята политика за разчистването на незаконните ромски лагери    
НовиниПариж. След като ООН осъди социалното изключване на ромите и тривиализирането на словото на омразата във Франция, Париж защити своята политика за разчистването на незаконните лагери, предаде AFP.

Няколко последователни френски правителства си навлякоха критики заради разрушаването на ромските лагери и експулсирането на семейства с деца, но твърдият подход е приветстван от мнозина в страната.
„Действията на правителството са прицелени не в конкретна етническа група, а в незаконните лагери“, каза представителят на министерството на правосъдието на Франция пред Комитета по расова дискриминация към ООН. Тя посочи, че тези лагери често представляват опасност за обитателите им. „Евакуациите почти винаги следват съдебна заповед, издадена след оплакване от собственика на земята“, добави представителят на френското правителство и подчерта, че френското законодателство също предвижда наказания за дискриминативни изказвания за ромите.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Франция защити своята политика за разчистването на незаконните ромски лагери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди