изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:56 EET
НАРАСТВА БРОЯТ НА ТЕЖКИТЕ КАТАСТРОФИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
Ред и сигурностРъст на тежките пътно-транспортни произшествия от началото на годината до момента отчита главен комисар Жулиян Минев - началник на КАТ - Пътна полиция в Добрич. В рамките на заседанието на Областната комисия по пътна безопасност, която бе председателствана от зам.-областния управител Ивайло Манушев, той съобщи, че от началото на 2015 г. досега в областта са станали 40 тежки ПТП-та с 6 загинали и 47 ранени.

Спрямо същия период на милата година увеличението на тежките ПТП е с 6 броя, един човек повече е загинал и 12 повече са ранените, отчете още Минев. Четирима от намерилите смъртта си на пътя са загинали при катастрофи на територията на община Добричка, каза още той. Анализът на пътните полицаи показва още, че 50 на сто от пътните произшествия със загинал или ранени се дължат на несъобразена и висока скорост. "Очакваме през май да излезе наредбата, която отново ще върне възможността за налагане на наказания с електронни фишове, което смятаме, че значително ще подобри движението и ще намали броя на произшествията" - заяви още Минев.

Общините представиха справки за планираните ремонти на пътища на своята територия, като стана ясно, че на територията на всички общини е заложено изграждането на изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки с цел превенция на скоростта и повишаване на безопасността по пътищата.

Директорът на Областно пътно управление Георги Стратиев докладва, че бюджетът на текущ ремонт и поддръжка е разпределен в 4 основни направления. 66 240 лв. ще се изразходват за отводняване на пътища от републиканската пътна мрежа, 10 на сто от средствата в размер на 55 200 лв. ще бъдат оползотворени за ремонт на асфалтовите настилки, а 82 800 лв. - за хоризонтална маркировка. "Най-голям процент - 50 на сто от средствата в размер на 276 хил. лв., ще се изразходват за ремонт на пътища, като ще се изкърпят 11 хил. кв. м по пътищата първи, втори и трети клас в цялата област" - каза Стратиев. Приоритетно направление след избора на изпълнител ще е Околовръстния път на Добрич и пътя Добрич-Албена, добави още той. След средата на май ще се въведе нова организация на кръговите кръстовища в областта, като предварително ще бъде изнесена информация за това, стана ясно още по време на заседанието на комисията. НДТ

 


Сходни връзки

НАРАСТВА БРОЯТ НА ТЕЖКИТЕ КАТАСТРОФИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди