изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:51 EEST
Карловският кмет с обвинение заради договор с Ковачки    
Парламент Районна прокуратура Карлово повдигна днес обвинение срещу кмета на града д-р Емил Кабаиванов за злоупотреба с доверие, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. В основата на обвинителния акт е скандалният договор с бизнесмена Христо Ковачки за съвместно акционерно дружество на община Карлово и фирмата "Баня голф енд спа резорт", според който общината апортира целия спортен комплекс на град Баня срещу бъдеща дейност.

Такава съвместна дейност до ден днешен не настъпва, спортните имоти са занемарени, а градчето не може да използва природните си дадености. Наблюдаващият прокурор Свилен Братоев каза за БГНЕС, че на 10 юли 2007 година Общинският съвет на Карлово е гласувал устав, който е имал явни недостатъци във вреда на общината и затова на 26 юли същата година той бива променен. Договорът, обаче, е подписан от кмета на Карлово като пълномощник, по първия, непроменен устав. Интересно е, че самият кмет тогава е протестирал първия вариант на устава с докладна записка в Общинския съвет. Договорът е сключен през септември същата година.

През 2009 година Пловдивският административен съд развали договора между община Карлово и частното дружество "Баня голф енд спа резорт", но малко по-късно Върховният административен съд отмени решението с мотивите, че местната власт сама определя как да се разпорежда със собствеността си и актът за апортиране на имоти в смесеното дружество не подлежи на съдебен контрол. Според наблюдаващия районен прокурор Братоев, това решение няма отношение към днешното обвинение.

Сред апортираните имоти, с които община Карлово и град Баня все още не могат да се разпореждат по силата на сключения договор, влизат спортният комплекс, хотелът, спортният полуинтернат и стадионът в град Баня, както и по-голямата част от общинските земи в съседното село Соколица. На практика това е почти цялата общинска собственост на Баня.

Много скандален факт е, каза за БГНЕС прокурор Братоев, че в момента хората на Ковачки, същите, които участват в "Баня голф спа енд резорт", развиват в Баня тяхна си дейност и трупат печалби. В Пловдивския съд в момента има дело за несъстоятелност, заведено от НАП, каза още той.  bgnes.com
 


Сходни връзки

Карловският кмет с обвинение заради договор с Ковачки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди