изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:29 EEST
ВТОРО СЪСТЕЗАНИЕ ПО УЛОВ НА ШАРАН ЯЗОВИР ПЛАЧИДОЛ 2015    
Лов и риболов На 1 май от 11 ч. на язовир Плачидол ще започне Второто състезание по улов на шаран "Язовир Плачидол 2015". То ще продължи до 11 ч. на трети май. На него си дават среща най-добрите любители-рибари, които ще се пробват да вземат първото място и наградите за първите места с най-голям улов. Отборите вече се знаят и са от по двама участници. Най-малките сред тях са на по 16 години.


Организатори на състезанието са Клубът по спортен риболов "Язовир Плачидол", вестник "Нова добруджанска трибуна" и сайтът ndtnews.hopto.org.
На състезанието каним всички любители на риболова, които имат достатъчно свободно време, за да се наследят на едно от най-приятните хобита. На язовира има достатъчно място и за любителите на спортния риболов, които искат да се пробват извън класацията.  НДТ

ЕТО И ИНФОРМАЦИЯТА ЗА МИНАЛОГОДИШНОТО СЪСТЕЗАНИЕ:

ЗАВЪРШИ ТРИДНЕВНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО РИБОЛОВ НА ЯЗОВИР ПЛАЧИДОЛ    
Лов и риболов Завърши тридневното състезание по риболов на язовир Плачидол, което се проведе от 4 до 6 април.  Организатор на състезането бе Спортният клуб по риболов "Фишбей - Плачидол".


  Внезапно влошилото се време - студ, а в събота вечерта дъжд, преминаващ и в сняг, буря, която едва не натиква палатките в язовира, стана причина да напуснат състезанието по два отбора от Силистра и Варна, а и няколко от Добрич. На финала останаха шест отбора от Добрич. Според регламента, всеки отбор се състоеше от по двама души и имаше право на общо шест въдици. Състезанието се водеше по общо тегло на улова, не се отчитаха уловените каракуди, бели риби, костури и чиги. Всеки отбор бе настанен в сектор, изтеглен по жребий.
  Интригата бе голяма, защото класирането, като на филм, бе определено едва в последната минута с извадената в 16.58 мин. последна риба. Впрочем, за надпреварата се засичитаха само уловените шарани и амури.
   Първи се класира отборът на Ивайло Георгиев и Димитър Христов; втори - на Георги Петров и Петър Димитров; трети останаха Петър Петров и Ивелин Ивелинов.
   15-годишният ученик от СОУ "Климент Охридски" Васил Русев бе отличен като най-млад състезател, но и като уловил най-голямата риба /шаран/.
    Станислав Стоянов пък получи специален медал за... неуловил нито една риба.
    Наградите - парични, купи и грамоти връчи председателят на клуба Красимир Миланов.
    Клубът имаше и пълното съдействие и помощ на концесионера на язовира фирма "Сирена" от Добрич.
    Комендант на състезанието бе Стелиян Станев.
   СКР "Фишбей-Плачидол" се подготвя и за специално състезание за деца, впрочем усърдно се работи и над идеята за училище по риболов, където децата ще получават широк кръг от знания за природата.  НДТ


 


Сходни връзки

ВТОРО СЪСТЕЗАНИЕ ПО УЛОВ НА ШАРАН ЯЗОВИР ПЛАЧИДОЛ 2015 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди