изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:11 EEST
АЛЧНОСТТА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО РАЗПАД НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА    
НовиниНовите цени на електроенергията и топлата вода от 1 юли т.г не са нищо повече от алчност на български управляващи и чужди компании. Няма как това да не доведе до разпад на българската държава, след като стотици хиляди млади хора и цели млади семейства вече не намират изход да покриват елементарните си нужди от електроенергия, вода, храна, облекло, образование, здравеопазване и, разбира се, отглеждане на здрави и умни деца.  Новите големи залъци, които искат да преглъщат управляващи и упражняващи геноцид върху български род и държава вече ги знаете, нека ги припомним с trud.bg:


Националната електрическа компания (НЕК) очаква да получи 1,28 млрд. лева компенсация с новите цени на тока от 1 юли. Това е записано в искане на дружеството към Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Регулаторът публикува вчера заявките на НЕК и доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и „Енерго про“ за нови цени на електроенергията от 1 юли. Доставчиците настояват битовите клиенти да плащат с до 25% по-скъп ток по нощна тарифа и до 9% - по дневна. Калкулацията им обаче е правена, без да се отчете искането на НЕК за компенсация, а за да бъде удовлетворено, цените трябва да скочат повече.

В заявлението си НЕК обяснява, че основната причина за тежкото й състояние са решенията на регулатора до момента, който задържаше цените на компанията. Реалната загуба на НЕК по предварителни изчисления за миналата година е 769,20 млн. лева, а нетният финансов поток на дружеството е отрицателен - 922 млн. лева.

Заради неплатежоспособността си НЕК не може да изпълнява законовите изисквания за изкупуване на електроенергия, пише в заявлението на държавната компания. Общо дълговете на дружеството към края на годината възлизат на 3,45 млрд. лева, като половината са към доставчиците на ток, а останалите са към компанията майка Български енергиен холдинг.

От дружеството изтъкват също, че от юли то ще купува по-малко евтин ток от АЕЦ, а държавната ТЕЦ „Марица-изток 2“ вече ще продава електроенергия само на свободния пазар.

Не само НЕК, но и Електроенергийният системен оператор също очаква по-висока цена за преноса на тока по мрежата си. Предлаганото от него поскъпване обаче е минимално - едва 2,26% до 6,77 лева на мегаватчас. Това увеличение също трябва да се прибави към останалите искания по веригата.

От енергийният регулатор все още не са публикували заявките за промяна на цените на тока от производителите на електроенергия, които трябваше да ги внесат във ведомството до края на март.  http://www.trud.bg

***************

Млади хора, бягайте от тази държава, която всеки ден прави от всички вас съвременни роби!

 


Сходни връзки

АЛЧНОСТТА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО РАЗПАД НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди