изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:42 EEST
Синът на Киро Японеца - Януш бе прострелян в столичния квартал „Факултета“ (ОБЗОР)    
Новини София. Един от синовете на Кирил Киров-Японеца беше прострелян в столичния квартал „Фкултета”, предаде Нова телевизия. За Агенция „Фокус” от МВР съобщиха, че сигналът за стрелбата е постъпил около 16.00 часа, която е станала в следствие на възникнал конфликт между жители на квартала. Синът на Киро Японеца - Януш е бил ранен при стрелбата. На място незабавно са изпратени полицейски екипи.

Служителите на реда установили, че при скандала било използвано огнестрелно оръжие. Пострадалият е откаран във Военномедицинска Академия , където в момента се оперира. Мъжът, който е на 32 години, е настанен в болницата малко преди 17.00 часа. Януш е с повърхностни рани, а състоянието му е стабилно. В полицията е задържан мъж, за когото се предполага, че е възпроизвел изстрела.
За недопускането на разрастване на конфликта в района бе осигурено полицейско присъствие. Предприети са действия за изясняване на обстоятелствата около инцидента.

Агенция „Фокус” припомня: Кой е Киро Японеца?

Кирил Сотиров Киров, по прякор Японеца, е роден през 1963 г. Смята се, че преди 10 ноември 1984 г. заминава за САЩ, където бива обвинен в незаконна дейност и върнат обратно в страната ни. В началото на 90-те години поставя началото на съвместен бизнес с Иво Карамански. През 1995 г., когато Карамански трябваше да плати 700 000 лева „парична гаранция", за да бъде пуснат от ареста, Японецът я осигури в найлонов пазарски плик.
През 1998 г. Японецът стана причина за уволнението на тогавашната шефка на митниците - Елка Владова.
Година по-късно бе първият сблъсък между Японеца и Алексей Петров. Едната от версиите посочва, че повод за скандала става спречкване на бившата барета с бодигард на Японеца. Другата версия е за възникнал спор относно контрола над хотел „Замъка Хранков". Двамата се срещнали в ресторант в Драгалевци, където Киров прострелял Алексей Петров в бедрото. Японецът и Алексей Петров се срещат отново години по-късно, когато Кирил Киров заявил, че Пламен Хранков му дължал пари и той искал да заложи хотела, но в крайна сметка е предложил друг залог.
През 2001 г. Японеца бе обвинен за незаконно притежание на оръжие, след като при акция той и 12 негови приближени са арестувани в къщата му в столичния квартал „Факултета”. По-късно обаче той бе оправдан на всички инстанции и след като беше освободен, Японеца организира пред дома си концерт под надслов „Не на дрогата".
До преди няколко години Кирил Кирилов бе спряган за наркобос, но това така и не бе доказано, въпреки че хора, близки до него, са залавяни с амфетамини.

Атентати срещу Кирил Киров - Японеца:
12 юни 2003 г.
Неизвестни стрелят по колата на Киро Японеца от движещ се мотор в кв. "Красна поляна" в София. Киров се отърва само с наранявания в рамото.
9 април 2005 г.
Японеца оцелява по чудо, след като е застрелян в главата, докато пие кафе с двама свои гардове пред заведение на столичния бул. "Васил Левски". Кафенето се намира точно до новостроящ се хотел на Киров. Оказа се, че снайперист е стрелял в тила на Японеца с флоберова пушка. Куршум, 22 калибър, засяда в мозъка му. Лекарите се отказват да го вадят, защото бил „плаващ“. Те още не могат да дадат ясно и категорично обяснение на този медицински феномен. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Синът на Киро Японеца - Януш бе прострелян в столичния квартал „Факултета“ (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди