изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:07 EEST
Погроми в Милано заради „Експо 2015” (СНИМКИ)    
По света Възможно е от чужбина да пристигнат хиляди активисти, готови за бой

11 полицаи бяха ранени, много магазини опустошени и десетки коли изгорени в истинска улична война, която избухна в Милано заради откритото в петък универсално изложение “Експо 2015”, предаде АФП.Около 50-ина младежи с качулки и маски, облечени в черно и въоръжени с метални пръти, се присъединиха към първомайските шествия в центъра на града и ги прекъснаха, като се сбиха с полицията.



Безредиците са най-тежките в Милано от години. Те няма да приключат скоро, тъй като организаторите от мрежата “Не на “Експо” обявиха 5-дневни протести. Силите на реда изразиха опасения, че е възможно от чужбина да пристигнат хиляди активисти, готови за бой. Правителството ги определи като “войнствени анархисти”.

На хвърлените димки и коктейли “Молотов” полицаите отговориха със сълзотворен газ и водни оръдия.

“Вие ни скубете, но днес ще си платите”, бе написано на стена на подпален банков клон. 10-ина от най-върлите вандали са арестувани. “Ще бъдем много строги с тези хулигани с качулки. Да не си въобразяват, че ще бъдат освободени веднага”, написа в туитър вътрешният министър Анджелино Алфано.



Манифестацията “Не на “Експо” имаше за цел да изобличи пилеенето на държавни пари и експлоатацията на имигранти и доброволци при подготовката на изложението. В началото участниците бяха кротки, раздаваха листовки и скандираха “Експо-мафия”. Насилието избухна, когато шествието навлезе в шикозния квартал “Кадорна”. След като нанесоха пораженията, маскираните съблякоха и захвърлиха черните си дрехи и се скриха в тълпата.

Вечерта целият площад пред миланската “Ла Скала” бе блокиран от полиция за представлението на “Турандот” на Пучини, с което се откри културната програма на “Експо 2015”./  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Погроми в Милано заради „Експо 2015” (СНИМКИ) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди