изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:47 EEST
КОЙ СПЕЧЕЛИ ВТОРОТО РЪСТЕЗАНИЕ ПО УЛОВ НА ШАРАН "ЯЗОВИР ПЛАЧИДОЛ 2015"    
По светаОт първи до трети май т.г. се проведе Второто състезание по улов на шаран "Язовир Плачидол 2015". В него взеха участие 24 отбора от по двама състезатели.  За съжаление, лошото дъждовно време, особено на 2 май, не позволи на състезанието да станат свидетели и да се порадват на природата повече хора. За това пък, в такива условия майсторлъкът, а и шансът, си казват тежката дума.


Безсънна се оказа и дъждовната нощ, защото лудата риба умора няма. Но състезателите стоически издържаха на условията, които бяха все пак по-добри от тези по време на миналогодишното състезание, когато имаше дори и снеговалеж. Надеждите са следващото състезание да се проведе в топло и безоблачно време под надзора на семействата на риболовците, с димящи барбекюта и дори рибена чорба, направена от майстори в риболова.
Грамота, статуетка и награди за първа уловена риба получи Станислав Стоянов.
Отличия за уловена най-голяма риба - шаран с тегло 10.600 кг бяха връчени на Евгени Петров.
Третото място спечели отборът на Евгени Петров и баща му Георги Петров.
Второто място бе за Васил Русев и Станислав Стоянов.
На първо място се класира отборът на Злати Димитров и Николай Николов, които уловиха най-голямо количество /по общо тегло на шарани над 1 кг/ риба.
За класиралите се на първите три места отбори имаше купи, медали и, разбира се, награди от организаторите и спонсорите, сред които безплатни карти за риболов на язовира до края на годината, осеммесечен абонамент за НДТ
За съжаление, имаше и отбор, който улови по-голямо количество риба от първенците, но момчетата нарушиха общоприети правила и понесоха наказания.
Състезанието осигури концесионерът на язовир Плачидол.
Главен ортанизатор бе Клубът за спортен риболов "Фиш бей" - язовир Плачидол. Съорганизатор бяха вестник "Нова добруджанска трибуна" и сайтът ndtnews.hopto.org. Състезанието бе невъзможно и без спонсорирането отстрана на Данчо Димитров /магазин "Нептун" в кв. "Дружба"/ и фирма "Изида".
Наградите връчи Стелиян Станев - председател на КСР "Фиш бей". 
Извън класацията фенът на риболова от НДТ Димитър Дуков улови чига, с която се похвали на целия свят, след като я увеличи с фотошопа.
НДТ








 


Сходни връзки

КОЙ СПЕЧЕЛИ ВТОРОТО РЪСТЕЗАНИЕ ПО УЛОВ НА ШАРАН "ЯЗОВИР ПЛАЧИДОЛ 2015" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди