изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:45 EET
ДВЕ ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ: ЕДИН Е ПОЧИНАЛ, ДВАМА РАНЕНИ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА ИМ    
ЛюбопитноБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ: ДВЕ ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ: ЕДИН Е ПОЧИНАЛ, ДВАМА РАНЕНИ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА ИМ


На 01 май, около 18:50 часа, в РУ 01 Добрич е получено съобщение от М.И., на 51 г. от гр. Добрич, която заявява, че около 18.40 часа по ул. „Христо Смирненски” в гр. Добрич, неизвестен извършител чрез използване на сила е издърпал дамската й чанта, в която е имало сумата от 210 лева, дебитни карти (2 бр.), мобилни телефони (2 бр.) и дамски принадлежности. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

 

На 03 май, около 10:30 часа, в РУ Шабла е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в с. Граничар. Установено е, че за времето от 16:00 часа на 02 май до 10.00 часа на 03 май, неизвестен извършител е проникнал в незаключената къща. По данни на тъжителя Д.Х. (54 г.) е извършена кражба на 1 600 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Шабла.

 

През почивните дни са установени четирима водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол.

 

На 01 май, около 22:14 часа, в с. Безмер, общ. Тервел, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,85 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.И. (23 г.) от гр. Тервел. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Тервел.

 

На 01 май, около 22:35 часа, в гр. Тервел, е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат” с варненска регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,24 промила в издишания от водача Т.К. (33 г., от гр. Варна) въздух. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Тервел.

 

На 01 май, около 00:50 часа, в гр. Тервел, е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А4” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,95 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.М. (36 г.) от с. Орляк, общ. Тервел. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Тервел.

 

На 03 май, около 22:40 часа, по време на провеждане на специализирана полицейска операция, в с. Орляк, общ. Тервел, е спрян за проверка лек автомобил „СЕАТ” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,33 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.Н. (27 г.) от същото село. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Тервел.

 

През почивните дни са настъпили 10 ПТП, от които 7 ПТП с материални щети, 2 ПТП с ранени и 1 ПТП с починал гражданин.

 

На 01 май, около 14:11 часа, в РУ 01 Добрич е получено съобщение за настъпило ПТП  в гр. Добрич, по ул. „Княз Дондуков”. Установено е, че водачът на лек автомобил „БМВ” с варненска регистрация, при извършване на маневра завой наляво, не пропуска пресичащата  пешеходна пътека Е.Д., на 77 г. и напуска ПТП. Вследствие на произшествието пострадалата пешеходка е отведена в ЦСМП гр. Добрич и след обстоен преглед е освободена с фрактура на дясното коляно за домашно лечение, без опасност за живота. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен водачът на автомобила – Т.Т., на 22 г., от с. Бояна, обл. Варна, който е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 01 май, около 22.00 часа, в РУ 02 Добрич е получено съобщение за настъпило ПТП в с. Телериг. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген Пасат” с добричка регистрация, при извършване на маневра завой наляво, се удря в насрещно движещия се колесен трактор. След извършената проверка е установено, че водачът на лекия автомобил Д.Д., на 35 г., от с. Габер, е неправоспособен. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,9 промила в издишания от него въздух. Лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

На 02 май, около 17.05 часа, в РУ 02 Добрич е получено съобщение за настъпило ПТП по пътя от с. Крушари към с. Полк. Дяково. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген Голф” с добричка регистрация, при движение с несъобразена с пътните условия скорост – мокър път, напуска платното за движение и се удря в крайпътно дърво. Вследствие на произшествието са пострадали водачката на автомобила В.М. (57 г., от с. Полк. Дяково), която е настанена в МБАЛ Добрич с тежка гръдна травма и опасност за живота, както и пътниците В.И. (38 г., от с. Полк. Дяково) – настанен в МБАЛ Добрич със счупени ребра, без опасност за живота и П.И. (40 г., от гр. Добрич) – настанена в МБАЛ Добрич с мозъчно сътресение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 02 май, около 21:45 часа, е получено съобщение за настъпило ПТП по пътя от с. Полк. Дяково в посока с. Абрит. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген Пасат” с варненска регистрация, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост – мокър път, напуска платното за движение и се блъска последователно в две крайпътни дървета. Вследствие на произшествието возещия се на задната седалка А.А. (27 г., от с. Абрит) почива на място, а водачът Ю.Р. (38 г., от с. Абрит) е настанен в болница „Света Ана” в гр. Варна с гръдна травма и опасност за живота. Не е пострадал единствено возещия се на предната седалка Д.Ю. (21 г., от с. Абрит). Водачът и пътниците са били без поставени предпазни колани. Взети са кръвни проби по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На територията на ОД на МВР са регистрирани два пожара с материални загуби.

 

На 02 май, около 03:30 часа, в РУ Каварна е получено съобщение за горящ автомобил в с. Хаджи Димитър. Установено е, че неизвестен извършител по неустановен начин е запалил автомобил „БМВ” с варненска регистрация, ползван от Е.Я. (36 г., от гр. Каварна). Вследствие на пожара са изгорели предната част на автомобила и купето.

 

04.05.2015 г.                                                               ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

ДВЕ ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ: ЕДИН Е ПОЧИНАЛ, ДВАМА РАНЕНИ С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА ИМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди