изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:22 EET
Шок във Великобритания: Руснаците си изтеглят капиталите от страната    
Европейски съюзСпоред данни на CrossBorder Capital, цитирани от „Таймс”, за последните 15 месеца чуждестранни инвеститори са изтеглили от икономиката на страната 356 милиарда долара. Това е най-масовия отток на капитали от Обединеното кралство за последните 35 години.Само през март 24 милиарда долара са напуснали Обединеното кралство, сочат последните данни на статистиката. Причините за бягството са две – предстоящите парламентарни избори и изтеглянето на част от руските капитали.

За януари и февруари 2015 година е регистриран и бум на продажба на британски ценни книжа, като общата сума достигна 14 милиарда долара. Ниската доходност кара хората с пари да търсят инвестиции в ценни книжа на други държави.

Ситуацията не е типична за Великобритания, която традиционно привлича капитали от целия свят. Според CrossBodred Capital това се случва в подобни обеми за първи път от 35 години. Последните случаи на изтегляне на капитали от страната са регистрирани преди изборите през 2005 и 2010 година, но те са далеч от днешните мащаби.

Освен политическата нестабилност преди избори, причината е в руските инвеститори, които също изтеглят парите си от кралството. Те се страхуват, че санкциите срещу Москва могат да стигнат и до тях и затова прехвърлят авоарите си на по-безопасни места. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Шок във Великобритания: Руснаците си изтеглят капиталите от страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди