изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-05-28 @ 15:44 EEST
TV7 моли Бойко Борисов за помощ    
НовиниРъководството на TV7 изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов. В него от медията се жалват, че са предложили на синдиците погасяване на целия размер на задълженията на телевизията до края на месеца и внасяне на част от сумата до края на следващата седмица, но са получили категоричен отказ.


„Взаимоотношенията между синдиците на КТБ и телевизия TV7 вече далеч надхвърлят правните и финансови взаимоотношение между кредитор и длъжник", посочват от TV7.

„Обръщаме се към Вас за съдействие да бъде предотвратена конфискация на интелектуална собственост. Името на тази конфискация е „кражба". Ние категорично заявяваме, че сме готови да изплатим задълженията си към банката и към Фонда, стига да ни се даде реална възможност за това", посочват в заключение от ръководството на медията.

Ето и пълния текст на писмото:
До
Г-н Бойко Борисов
Министър - председател на
Република България


Копие до
Г-жа Румяна Бъчварова
Вицепремиер и министър на МВР
Г-н Владислав Горанов
Министър на финансите
Г-жа Десислава Атанасова
Председател на временната парламентарна комисия за КТБ
Г-н Радослав Миленков
Председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,
Взаимоотношенията между синдиците на КТБ и телевизия TV7 вече далеч надхвърлят правните и финансови взаимоотношение между кредитор и длъжник.
Днес - 05.05.2015г. предложихме на синдиците погасяване на целия размер на задълженията на телевизията до края на месеца и внасяне на част от сумата до края на следващата седмица.
Получихме категоричен отказ. Бе ни заявено, че на 7-ми май съдия - изпълнител ще пристъпи към изземването на техниката, която е обезпечение по кредита.
Единственият извод, който е възможен, е че синдиците не се интересуват от погасяването на дълговете на TV 7, а от нейното спиране. Това не е поведение на банка, а на репресивен апарат.
Ако намерението на синдиците за изземване на техниката е непреодолимо, предлагаме тя да бъде описана и оставена на отговорно пазене в сградата на телевизията до края на м. май. Срок, в който поемаме ангажимент дългът да бъде изплатен.
Ако желанието на КТБ е техниката непременно да бъде изнесена от телевизията, декларираме готовност сами да я опаковаме по опис и да я доставим на посочен от синдиците адрес. За това са ни необходими дни. Така ще предотвратим повторението на грозните сцени от 29-ти април.
Настояваме сървърът, „сърцето на телевизията", да бъде в наше разпореждане до копирането на информацията, на която той е носител и която е собственост на телевизията.
Европейските директиви изрично разпореждат да не се вреди допълнително на длъжника. Вярваме, че България като страна-членка на ЕС е демократична и цивилизована държава.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ,
Обръщаме се към Вас за съдействие да бъде предотвратена конфискация на интелектуална собственост. Името на тази конфискация е „кражба". Ние категорично заявяваме, че сме готови да изплатим задълженията си към банката и към Фонда, стига да ни се даде реална възможност за това.

С уважение:
Кирил Благоев
Изпълнителен директор на TV7
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

TV7 моли Бойко Борисов за помощ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди