изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:25 EEST
НАД 120 УЧЕНИЦИ РАЗКАЗАХА МЕЧТАТА СИ ЗА ТЕРВЕЛ    
Новини Над 120 ученици се включиха в конкурса „Искам да разкажа… моята мечта за Тервел“. Крайният срок за представяне на творбите бе 20 април. Конкурсът бе организиран от общината и бе посветен на 55-годишнината от обявяването на Тервел за град. Целта му бе децата и младежите от общината да бъдат провокирани да се запознаят с историята на родния край – с многообразието от традиции и обичаи, с фактите около възникването на селището и обществено–икономическото развитие на тервелския край, да научат повече за почетните граждани, за знаците и символите на града и общината.

Участниците се състезаваха в няколко направления - литературно творчество; изобразителни, приложни изкуства и фотография; презентация.
В конкурса се включиха възпитаници на СОУ „Йордан Йовков“, ОУ „Д-р Петър Берон“, с. Коларци, Школата по изобразителни и приложни изкуства и Школата по керамика при ОДК „Малкият принц“,екипите на ЦДГ”Детелина”, ЦДГ „Първи юни” и ОДГ в с. Божан, които са представили 99 творби в различните категории. Най-многобройни са те във второто направление - за рисунка, приложни изкуства и фотография (54 рисунки, 11 приложни творби, 14 снимки). Представени са 14 стихотворения и есета, както и едно родово изследване, които ще се състезават в направление литературно творчество. Презентациите са 5, но са изключително съдържателни по отношение на информацията, която представят и впечатляват със снимков материал, визуални ефекти и музикален фон.
Жителите и гостите на Тервел могат да видят изложбата с експонатите от 4 май на втория етаж на сградата на общинска администрация.Представянето на презентациите, литературните текстове и награждаването на участниците ще се състои на 26 май от 15 часа в залата на община Тервел. НДТ


 


Сходни връзки

НАД 120 УЧЕНИЦИ РАЗКАЗАХА МЕЧТАТА СИ ЗА ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди