изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:24 EEST
СЪСТЕЗАНИЯ ПО ДОЕНЕ И СТРИГАНЕ НА ОВЦЕ СЕ ПРОВЕДОХА В ШАБЛА    
НовиниВ Шабла навръх Гергьовден определиха най-добрите по доене, ръчно и машинно стригане на овце.





Състезанията бяха голямата атракция на празника в морския град, съобщават от общинската администрация. Участниците в надпреварите си имаха и фенклубове, които бурно ги подкрепяха. Журито бе в състав: Христо Димов (председател) и членове Стефан Кирилов и Живко Янев.
В доенето на кози първото място си поделиха Живко Жечев от Шабла и Мустафа Атил от Горун. Втората позиция заеха Спас Спасов от Горун и Василка Мирчева от Шабла, а на трето място се наредиха Милко Гарганов и Митка Славова от Шабла. В състезанието по стрижба на овце с ножица Спас Спасов победи Вълчо Вълчев от Крапец.
В машинното стригане за много от присъстващите развръзката бе изненадваща – шабленецът Петър Петров победи многократния републикански шампион Атанас Бойчев от Божаново, трети се класира Петър Панчев от Шабла.
Изложена бе експозиция на архивни фотоси и предмети, използвани през годините в бита и животновъдството. Извършен бе и традиционният за празника ритуал по залюляване на момите на люлки.
Не мина и без дегустацията на млечни продукти – сирене, кашкавал, мляко и масло, представени от кметството на с. Черноморци, Спас Спасов и Митка Славова. Специално жури определи и най-добрия Гергьовски обреден хляб. В конкуренцията на 15 дъхави и красиво украсени погачи наградата спечели Маринка Димитрова от Ваклино. Това бе и заслужено признание за труда и старанието на ваклинци, които участваха в конкурса с цели три питки.
 


Сходни връзки

СЪСТЕЗАНИЯ ПО ДОЕНЕ И СТРИГАНЕ НА ОВЦЕ СЕ ПРОВЕДОХА В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди