изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:13 EET
ЗАСАЖДАТ ДРЪВЧЕТА ПО ПРОЕКТ    
НовиниДръвче по проект „Природата около нас“ засади вчера кметът на Добрич Детелина Николова. Днес инициативата продължават ученици от Частно езиково училище „Леонардо да Винчи”, които ще залесят зелената площ до магазин Лидл.




Дърветата се осигуряват по проект който е на стойност 305 890.80 евро и се изпълнява съвместно с неправителствената организация "Маре Нострум" от град Констанца. Младите насаждения са от видовете ясен, чинар, червен дъб, акация, върба и ще допринесат за съхраняване на биоразнообразието в региона.
По проекта ще бъдат засадени дървета и в други райони на град Добрич. Изборът на видов състав на залесителния материал, който да е характерен за двата региона и устойчив на климата там е в съответствие с целите на Проекта: В Добрич залесяването е попълващо, за подобряване на градската среда и възстановяване на връзките в зелената инфраструктура в града; В област Констанца залесяването е преградно и попълващо, за смекчаване на човешкото влияние върху горската територия близо до населено място. В изпълнение на проекта са извършени проучвания, анализи и картографиране на състоянието на биологичното разнообразие в областите Добрич  и Констанца с цел определяне на мерки за опазване на околната среда. Очаква се по проекта да бъдат засадени общо 600 дървета, което ще доведе до подобряване на екологичната обстановка в града и естетичното състояние на градското пространство.
 


Сходни връзки

ЗАСАЖДАТ ДРЪВЧЕТА ПО ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди