изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:30 EEST
СРЕЩА С ДОБРОВОЛЦИ ПО ПОВОД ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА МЛАДЕЖТА    
НовиниУченици доброволци, които участват в проект  „ Младежки информационно - консултантски център“, се срещнаха с кмета Детелина Николова.  Срещата бе посветена на Европейската седмица на младежта, която е под  мотото „Отключване на потенциала на младите хора“.




В нея взеха участие ученици от средни училища в Добрич и студенти от Висше училище – Международен колеж. Николова представи пред младите хора, проектите, които изпълнява Общината с европейско финансиране и как младите хора могат да бъдат реални участници в тях. Младите хора от своя страна заявиха желание да бъдат осъществени реформи в образованието, което предполага привличането на млади и нови педагози, с различни поглед и начин на работа и общуване. Кметът коментира и друг проблем в сферата на образованието – необходимостта от анализ на потребностите на трудовия пазар в Добрич и региона и съобразно това да бъдат разкривани профилирани паралелки и професионални гимназии, за да не се оказва на практика младежите да се дипломират и да не намират работа по специалността си. Тя изрази също увереност, че процесът на напускане на страната от млади хора ще се обърне и те ще започнат отново да се връщат в родината си, за да живеят и работят в нея, защото ще има добри условия за това. В заключение Д. Николова обсъди с младите хора как местна власт и младежите могат да си сътрудничат, за да превърнат Добрич в по – привлекателно място за живеене, град, в който всеки може да учи, работи и живее пълноценно. Учениците изразиха своето желание да участват в инициативите на  общината, които са насочени не само към по – младата аудитория, но засягат и всички граждани на Добрич. Тя заявиха желанието си за бъдещи срещи, в които активно ще се включват, за да бъдат част от значимите обществени събития.  
 


Сходни връзки

СРЕЩА С ДОБРОВОЛЦИ ПО ПОВОД ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА МЛАДЕЖТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди