изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:53 EEST
ДОБРУДЖАНЦИ ИСКАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА    
НовиниСферата на инфраструктурата е най-желаната за промяна и подобряване с европейски средства сфера за територията на Област Добрич.
 




Това сочат резултатите от  проведените осем тематични срещи във всяка община от областта в рамките на втория етап от Националната кампания „Да създадем заедно България 2020“. Целта на събитията бе обобщаване на събраните общо 692 анкети за цялата област, предоставяне на конкретни данни за територията на всяка община и обсъждане на варианти за кандидатстване с проектни предложения по оперативни програми от програмен период 2014-2020 г.
61% от взелите участие в анкетирането са посочили именно подобряване на инфраструктурата, в това число- ремонт и асфалтиране на улици, въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини, ремонт на дворни пространства, ремонт на подлези и надлези, изграждане на повече детски площадки, подмяна на съществуваща водопроводна и канализационна система и други. 33% са за подобряване на социалните услуги, 6% са казали нещо друго.
Гражданите също така искат откриване на нови работни места, възможност за реализация на младите по общини. В морските общини- Шабла, Балчик, Каварна желанията на анкетираните са насочени освен към подобряване на съществуваща инфраструктура, разкриване на нови работни места, така също и възраждане на туризма, подобряване на пристанища, привличане на повече туристи и чужди инвеститори.

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНЦИ ИСКАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди