изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:00 EEST
ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ПОДПОМАГА АБИТУРИЕНТИ    
Общество10 абитуриенти от община Генерал Тошево, сираци и полусираци, ще получат по 200 лв. еднократна финансова помощ по случай завършване на средното си образование.


 Средствата са в общ размер на 2 000 лв. и бяха гласувани с единодушно мнозинство на последното заседание на Общинския съвет.
    Социалната политика, водена от община Генерал Тошево през последните години, не намира израз само в подпомагане на деца в неравностойно положение и такива, лишени от родителска грижа. С решения на местния парламент от финансова подкрепа и стипендии се ползват даровити и талантливи деца, както и младежи, които се обучават в дефицитни за района специалности, основно медицински и инженерни науки. Също така от началото на тази година е в сила и наредба, която регламентира финансовото подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живущи на нейна територия.
    Широкият спектър от социални услуги в общината е един от стълбовете на модерното европейско управление, в което солидарността и подкрепата за уязвимите групи са основни принципи. Това, заедно с натрупания през предходните мандати опит, открои тенденцията общинска администрация активно да работи за равен достъп до образование и услуги, навременна грижа за подрастващи и хора в риск, въвеждане на социален модел, отговарящ изцяло на местните нужди.  НДТ  

 


Сходни връзки

ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ПОДПОМАГА АБИТУРИЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди