изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:48 EEST
85 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ЧЕСТВА ОУ "СТЕФАН КАРАДЖА"    
НовиниС поредица от мероприятия ще бъде отбелязана 85-годишнината от създаването на ОУ „Стефан Караджа” в Добрич, съобщи директорът Анжела Панчева.


Проявите започнаха на 23 април, когато училището организира Първия общински турнир по стрийтбол. Тази вечер от 18 часа в драматичен театър "Йордан Йовков" ще се състои празничен концерт, посветен на патронния празник. В него ще участват Духовият оркестър на Добрич с диригент Стоян Монов, Фанфарният оркестър и Мажоретният състав към ОУ "Ст. Каражда", ще има музикални и танцови изпълнения, рецитации. Гости на концерта ще бъдат фип-хоп формация "NNC crew" с ръководител Миглена Георгиева, в която се изявяват бивши и настоящи ученици от учебното заведение, арт-център "Палитра" с директор Иван Иванов, танцов ансамбъл "Добротица" с ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев - възпитаник на ОУ "Ст. Караджа", и др.
Три са проявите на 11 май. От 10 часа са предвидени поклонение, полагане на венец и кратка програма пред паметника на Стефан Караджа. Инициативата „Дървото на моя клас” ще се проведе от 11 часа. Всеки клас ще засади дръвче в двора на училището и ще полага грижи за него през цялата година. От 12 часа в двора на ОУ "Ст. Караджа" ще се състои зумба парти. В него ще се изяви Клубът по зумба фитнес за тийнейджъри към училището, специален гост ще бъде Александър Танев от Балчик - един от финалистите на "Големите надежди" по Нова ТВ.
Ден на самоуправлението ще се проведе на 12 май. Децата пряко ще участват в обществената и учебната работа, като ще заемат постовете на директор, счетоводител, финансов контрольор, педагогически съветник, учители, възпитатели, медицинска сестра, помощен персонал и охрана. "Целта е да провокираме у учениците лидерски качества, организаторски умения, умения за работа в екип, инициативност, активност, контрол, самоконтрол и съвестно изпълнение на задълженията", обясни Анжела Панчева. НДТ
 


Сходни връзки

85 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ЧЕСТВА ОУ "СТЕФАН КАРАДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди