изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:30 EEST
В ДОБРИЧ СЕ ПРОВЕДОХА ФИНАЛИ НА ДЪРЖАВНИ ПЪРВЕНСТВА „ШАХ В УЧИЛИЩЕ“ ЗА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ    
НовиниВ продължение на два дни Добрич бе домакин на третото издание на откритите  финали на държавните индивидуални първенства „Шах в училище“ за ученици от 1, 2, 3 и 4 клас под патронажа на кмета на Добрич Детелина Николова.


Организатори на събитието са ЦСО - ШК Енергия 21 - Добрич, БФШ и Община Добрич, като финансово  проявата се осигурява изцяло от Община Добрич.
Проведени са осем отделни турнира под ръководството на главен съдия Радислав Атанасов, завеждащ катедра шахмат в НСА“Васил Левски“ и съпредседател на комисията Шах в училище към БФШ.
В проявата участваха общо 129 ученици (40 момичета и 89 момчета) от България и Румъния. Класирането в осемте турнира излъчи 24 ученици индивидуални победители, които бяха наградени лично от националния треньор  за деца и младежи, гросмайстор Петър Великов, родом от Добрич.
В момента Петя Караиванова от София е държавната шампионка на България н до 8 години и със своя ФИДЕ рейтинг отново оглавява Европейската ранглиста не само в своята възрастова група, но и в по-горната, в Света е №2 за своята възрастова група, а в България е №1 до 10 г. (за момичетата).  С купа е и от финалите на държавните първенства „Шах в училище“ за 1, 2, 3 и 4 клас в Добрич, където се класира на трето място при третокласничките.
Абсолютен победител със седем победи от седем партии при учениците от трети клас е ученикът от ОУ “Христо Ботев“ - Добрич, Момчил Петков. Носител на  купа за първо място при момичетата е Александра Дралчева от СОУ „Климент Охридски“ - Добрич.  Купи за второ и трето място спечелиха Димитър Димитров и Никола Лазаров от 4 клас на СОУ „П. Р. Славейков“ и Божидара Проданова от ОУ „Христо Ботев“ - Добрич.


 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ СЕ ПРОВЕДОХА ФИНАЛИ НА ДЪРЖАВНИ ПЪРВЕНСТВА „ШАХ В УЧИЛИЩЕ“ ЗА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди