изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-28 @ 02:59 EEST
ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВОТО КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ    
НовиниПриключиха подготвителните дейности за изграждането на кръстовище за кръгово движение по ул. Отец Паисий и улиците Димитър Петков и Батак, съобщиха от Община Добрич.


На основата на проектната документация в част „Пътно строителна“ е изготвен технологичен проект с отлагане на кръговото кръстовище на място и уточняване на участъците за изпълнение на нова пътна конструкция и фрезована съществуваща настилка. Избраното проектно решение не излиза извън обхвата на уличната регулация. Кръговият елемент в центъра е с диаметър 20 метра, като сегмента от кръга с ширина 1,5 метра е предвиден с паважна настилка за аварийно осигуряване. Външният диаметър ограничаващ движението е 35 метра. Лентата за движение в кръга е с ширина 7,5 метра. Решението предвижда в източната част (към ул. Батак) да не се излиза от съществуващото пътно платно. В западната част (вливането и отливането към ул. Димитър Петков) се предвижда навлизане с 4 метра в съществуващия паркинг към сградата на бившата стоматология, и с 14 метра в югозападната част – също паркинг. Входящите радиуси в кръстовището са с радиус 11 до 14 метра, което ограничава скоростта на навлизане до 30-35 километра в час. По улица Отец Паисий – северната част се предвижда маркиране на разделителен остров с ширина 1 метър, а по ул. Димитър Петков ще се оформи разделителна ивица с ширина 2 метра. В центъра на кръга се предвижда да се монтира осветително тяло. Следвайки вече наложената организация на движение в изградени такива кръстовища предимство за движение в новоизгражданото кръстовище ще имат движещите се в кръга МПС.
            Пешеходните пътеки в зоната на кръговото кръстовище ще се изпълнят като повдигнати.
В Програмата за капиталови разходи за 2015 година са предвидени 120 000 лева за финансиране на пътно-строителните работи. Началото на действителните строително-монтажни работи на обект: „Кръстовище за кръгово движение по ул. Отец Паисий“ ще започне на 12.05.2015 година.
Строително-ремонтните работи ще се извършват поетапно, без прекъсване на движението, но при въвеждане на определени ограничения. Изпълнителя на дейностите ще извърши необходимата временна организация на движението и сигнализация на участъците в ремонт.
Призоваваме всички участници в движението за повишено внимание, стриктно спазване на пътната сигнализация и указанията на изпълнителя, за да не се възпрепятства извършването на ремонтните работи и да не се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия.
Община град Добрич поднася извиненията си за неудобствата, които ще съпътстват времетраенето на ремонта.
Очаква се реконструкцията на кръстовището да приключи до 1 юни 2015 година. НДТ
 

 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВОТО КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди