изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:59 EEST
ДОБРИЧ ОТНОВО ЩЕ Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНАТА СРЕЩА НА МЛАДИ БАЛЕТНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ    
НовиниСедемнадесетата национална среща на млади балетни изпълнители „Анастас Петров” ще се състои от 12 юни до 15 юни тази година в драматичен театър „Йордан Йовков” в Добрич под патронажа на кмета на Добрич Детелина Николова.


Тя се организира и провежда от фондация  „Международен балетен конкурс-Варна”, със съдействието на Министерство на културата, Община град Добрич и ДТ "Йордан Йовков".
Проявата е включена в  Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби  за 2015 г. Танцьорите получили Голямата награда  „Анастас Петров”, І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та награда в Група „Б” Младша възраст до 18 годишна възраст ще получат от Министерство на културата едногодишна стипендия.
В състезанието могат да участват млади изпълнители от професионалните балетни трупи, ученици от средните училища по изкуствата и балетни школи, които са подали съответните документи, могат да изпълнят предвидената програма.
В старша възрастова група участват изпълнители на възраст от 20 до 26 години, а в младша възраст - от 14 до 19 години. Те могат да участват в състезанието като солисти или в балетни двойки, но и в двата случая класирането е индивидуално. В състезанието ще бъдат допуснати за участие не повече от 30 състезатели.
В първия тур участниците задължително трябва да представят
класическа хореография. За участие във втори тур се допускат до 10 състезатели от младша възраст и до 10 състезатели от старша възраст.
Всички състезатели изпълняват по две произведения - една вариация по собствен избор от класическия репертоар, създаден до края на ХХ век включително и едно произведение със съвременна хореография с времетраене не повече от 6 минути и създадено през последните 10 години.
Състезателите ще бъдат оценявани от жури, в което ще бъдат включени изтъкнати дейци на балетното изкуство. В своята работа журито ще се  ръководи от правилник, одобрен от Управителния съвет на Фондацията.
Журито ще присъди Голямата награда “Анастас Петров”- 400 лева и диплом, една специална награда за артистичност от Фонд „Нина Караджиева”-100 лева и диплом, както и награди в различните възрастови групи, както и поощрения за съвременна хореография и за резултатна педагогическа работа. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ОТНОВО ЩЕ Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНАТА СРЕЩА НА МЛАДИ БАЛЕТНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди