изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:30 EEST
АРЕСТАНТ СЪДИ ДЪРЖАВАТА ЗА ЛОШИ УСЛОВИЯ В КИЛИЯТА    
НовиниАдминистративният съд в Добрич вчера даде ход на делото, заведено от Цветан Димов Димитров срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.




Мъжът, който е бил арестуван за кражби през лятото на миналата година е завел иск за 28 000 лева срещу структурата на Министерството на правосъдието. Това е сумата, която той иска да му се плати като обезщетение за причинени неимуществени вреди за периода, през който е бил в ареста в Добрич – от 16 май до 14 юли миналата година. Той иска да бъде обезщетен за претърпени болки и страдание, емоционален стрес, унижение, увредено зрение по време на престоя му в килията. Съди дирекцията за това, че не са му били осигурени изискуемата минимална квадратура в помещението, елементарни битови условия – маса, столове, столово хранене, осветление, проветряване, течаща вода, престой на открито, свободен достъп до санитарен възел. Той твърди, че близки, които са му идвали на свиждане, не са били допуснати и той не е получил пратки от тях.
Според отговора от  Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, размерът на килиите, в които Цветан е пребивавал, е 4,97 кв. м, а свободната площ е 1,76 кв. м. Оттам обясняват, че не се осигурява престой на открито на арестантите, тъй като липсва площ, където да се организира извеждането на задържаните. „Има организация и график, който позволяват поддържането на хигиена“, твърдят още от дирекцията.
За следващо заседание ще бъдат призовавани свидетели, които са лежали в една и съща килия с Цветан, които да потвърдят част от неговите твърдения – за липсата на маса и столове, за липсата на прозорци и пряка дневна светлина в килиите, за това, че вентилацията не винаги работи. Той пък трябва да докаже какви увреждания на психиката и здравето е получил в резултат на престоя си в ареста. Вчера представи сертификат от затвора в Белене, където сега е настанен, че там е участвал в групова практика, тъй като след ареста бил неконтактен.
Следващото заседание бе насрочено за 23 юни от 11 часа. НДТ
 


Сходни връзки

АРЕСТАНТ СЪДИ ДЪРЖАВАТА ЗА ЛОШИ УСЛОВИЯ В КИЛИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди