изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:28 EEST
ДОБРИЧ ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ ВКЛЮЧИ В НОЩТА НА ЛИТЕРАТУРАТА    
НовиниЗа първи път в Добрич се проведе Нощ на литературата, с което градът се присъедини към международно събитие, в което на една и съща дата на различни интересни места в десетки европейски градове през половин час се четат откъси от съвременни европейски автори.






Целта е хората, обикаляйки читателските гнезда, не само да чуят съвременна европейска литература, но и да се запознаят с интересни или непознати за тях кътчета в даден град.
Организатори на инициативата са културните институти и посолства на страните членки на ЕС в България (EUNIC България), както и Руски културно-информационен център, Културен информационен център на Р. Македония, Представителство на Европейската комисия в България, сдружението „София Поетики“ и Фондация „Детски книги“, с медийното партньорство на Българското национално радио, „Аз чета“ и Peika.bg.
В Добрич читателските гнезда бяха пред паметника на Св. св. Кирил и Методий, в градинката пред храм „Свети Георги” и пред  сградата на музея в градския парк. Четците, сред които обществени личности, творци и ученици, представиха творби на автори, предложени от сдружение „София Поетики“, представителството на Европейска комисия в България и от Австрийското посолство в България. Млади автори също представиха свои произведения.
За събитието  бяха издадени специални брошури, в които всеки можеше да получи печат от отделните читателски гнезда. Събралият всички печати има възможност да се включи в томбола.
Интерес предизвика и щандът на издателство „Хеликон” пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий.
Инициативата продължи до 22 часа. НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ ВКЛЮЧИ В НОЩТА НА ЛИТЕРАТУРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди