изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:36 EET
Конгресът притиска Обама за решителни действия против Китай    
КитайНаблюдението от страна на Китай на американския боен кораб USS Fort Worth (LCS-3) през този месец свидетелства за растящото напрежение между САЩ и КНР, конкуриращи се за богатото на ресурси Южно Китайско море, отбелязва вестникът.

Американските военни чиновници, опасявайки се, че Китай се опитва да установи фактически контрол над части от стратегическия международен воден път, разработват за президента на САЩ Барак Обама нови варианти на ответни мерки, включващи изпращане на бойни кораби в района, разположен в 12-милната зона от спорните скали и острови.

Както твърди LA Times, Белият дом се намира под натиск на американските законодатели, искащи да бъдат предприети по-агресивни стъпки, за да противостоят на Китай.

Представители на двете партии, а също така някои съюзни държави от региона подлагат САЩ на критика за недостатъчните ответни мерки, за да спрат осъществяването на китайските проекти по изграждане на изкуствени острови, пише изданието.

„Аз не виждам, че Китай е платил за своята дейност в Южното и Източното Китайско море. Само виждам, че ние се разплащаме с нашето уважение в региона” – заявява американският сенатор Боб Коркър.

Няма съмнение, че Пекин и Вашингтон встъпват в нов период на напрежение, отбелязва японското издание The Diplomat, позовавайки се на съобщения, че Щатите разглеждат възможността за изпращане на военни кораби и самолети, за да отправят предизвикателство към суверенитета на КНР в Южно Китайско море.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Конгресът притиска Обама за решителни действия против Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди