изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:59 EEST
Владимир Иванов е определен за председател на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата    
Новини  Правителството освободи членовете на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата поради изтичане на мандата им и определи новия състав на Комисията за следващия петгодишен мандат. Досегашният член на Комисията Владимир Иванов става неин председател, Дарин Ангелов запазва позицията си като член на Комисията и през новия й мандат, а за втори член е определен Калин Стануков.

Държавната комисия по стоковите борси и тържищата е държавен орган към Министерския съвет, който регулира и контролира създаването и дейността на стоковите борси, клиринговите къщи, стоковите тържища, пазарите на производителите, самостоятелните обекти и брокерите, извършващи дейност на стокова борса, по ред и начин, определени в Закона за стоковите борси и тържищата. Комисията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище София. Председателят й е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на икономиката.

Съгласно чл. 6, ал. 1 от ЗСБТ, Комисията се състои от председател и двама членове. Те се назначават и освобождават от Министерския съвет по предложение на министъра на икономиката и имат мандат пет години.

 


Сходни връзки

Владимир Иванов е определен за председател на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди