изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:10 EET
РОДИЛКА ПОЧИНА В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ    
НовиниМомиченцето е с добри показатели, обясниха от отделението по неонатология. Образувано е досъдебно производство по случая. Родилка на 26 години от Крушарско е починала миналата нощ в болницата в Добрич. За фаталния случай потвърди и директорът на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Трифон Йорданов. "За съжаление, има подобен инцидент", каза той.

Жената е приета по спешност в болницата около 17.30 ч. в сряда. След 40 минути екипът е бил в операционната и е извършено секцио. Самата операция е протекла нормално, след което жената е качена в интензивните стаи на АГ-отделението, обясни д-р Йорданов.

Около 23 ч. жената започва да има остри болки в гръдната област и задушаване, след което е колабирала. Извикан е екип от реаниматори, които в продължение на повече от час са правили опити да възстановят сърдечната дейност, но безуспешно. Смъртта е констатирана в 1.11 ч. през нощта на сряда срещу четвъртък, съобщи д-р Йорданов.

Бебето е живо. То тежи над 3 кг и е на системи, тъй като също е страдало преди раждането.

Директорът на болницата съобщи, че още снощи е уведомил Районното полицейско управление, Регионалната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването. По случая е образувано досъдебно производство.

Докато не приключи разследването, данни за родилката не могат да се дадат, както и да се посочи причина за смъртта. Работната хипотеза на д-р Трифон Йорданов, който е акушер-гинеколог и доскоро оглавяваше АГ-отделението, е, че причина за смъртта е белодробна емболия. Той обаче подчертава, че окончателната диагноза ще се знае след приключване на следствените действия.

Това е трето раждане за жената, тя е имала термин.

От неонатологичното отделение заявиха, че роденото дете е момиченце, като е постъпило с асфикция, настъпила по всяка вероятност от усложненията при майката – започнало отлепване на плацентата, както и от неправилното положение на бебето. Момиченцето е с височина 51 см и тежи 3.140 кг. Обгрижването му продължава, но е с добри показатели, заяви дежурният лекар в отделението.

Бебето е настанено в интензивен сектор за наблюдение. На изкуствено дишане и в ковьоз. Вчера състоянието му се е подобрило, каза д-р Матеева от отделението.

По случая е образувано досъдебно производство. Иззети са всички медицински документи във връзка със случая, предстои съдебно-медицинска експертиза да установи причината за смъртта, съобщи окръжният прокурор Пламен Николов. Ще се изчака заключението на съдебния лекар, което ще определи по-нататъшното развитие на разследването. Предстоят разпити на лицата, които са били свързани с лечението на жената.

Направената аутопсия не посочва категорична причина за смъртта на родилката. Очаква се окончателен отговор да дадат хистологичните изследвания, които трябва да са готови след около 20 дни, съобщи съдебният лекар д-р Димитров. По думите му, макроскопски няма данни причината за смъртта на 26-годишната жена да е белодробна емболия, каквато беше първоначалната версия. НДТ

 


Сходни връзки

РОДИЛКА ПОЧИНА В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди