изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:34 EEST
Запорираха 150 бензиностанции на "Петрол"    
НовиниЧастен съдебен изпълнител наложи запор на акциите на "Елит петрол-Ловеч", дъщерно дружество на веригата за горива "Петрол". Мярката е наложена върху 100% от капитала на фирмата, които се притежават от "Елит петрол", също част от групата "Петрол".

Запорът е по искане на синдиците на Корпоративна търговска банка и е в резултат на заведено от тях дело през 2015 г. Фалиралата кредитна институция е предявила искове в размер на 53 млн. щатски долара към три фирми - "Елит петрол", "Нафтекс петрол" и "Арвен" АД, пише "Преса".

В капитала на "Елит петрол-Ловеч" са апортирани 150 бензиностанции, сред които оборотни обекти в София (5), Пловдив, Варна, Русе, Слънчев бряг. Апортът беше извършен в началото на т.г., като тогава пунктовете за горива бяха оценени на 45,7 млн. лв. В "Елит петрол-Ловеч" са отделени малко под половината бензиностанции на веригата, които към края на 2014 г. са 339. "Петрол" има най-развитата мрежа в страната, но по продажби изостава от "Лукойл" и "ОМВ".

Срещу "Елит петрол-Ловеч" вече има предприети мерки и от друг кредитор - "Кристъл асет мениджмънт".
http://news.bgnes.com
 


Сходни връзки

Запорираха 150 бензиностанции на "Петрол" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди