изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:11 EET
Уволниха висша чиновничка заради цигарената афера на „Капитан Андреево“    
Новини Шефката на отдел „Инспекторат“ в Министерството на финансите Диана Иванова е уволнена дисциплинарно преди няколко дни, съобщава „Преса“. Информацията за освобождаването й бе потвърдена и от самото ведомство – Иванова беше веднага заличена от сайта на министерството.

Причина за налагане на най-тежкото административно наказание срещу висшата чиновничка е информацията, че Иванова е укрила сигнали за корупция срещу митничари от граничния пункт „Капитан Андреево“, твърдят запознат. На 29 март при мащабна акция на МВР на пункта бяха арестувани две смени митничари и гранични полицаи заради това, че два месеца са пускали тирове с контрабандни цигари от Турция при „вдигната бариера“. До момента общо 22 души са разследвани от прокуратурата за щета към бюджета от над 53 млн. лв.

„За контрабандата на Капитан Андреево с участието на митничари сме изпращали сигнали до инспектората на Министерството на финансите още миналото лято, но Иванова не само не е реагирала на тях, а е предавала или подавала тази информация на посочените в сигналите хора“, заяви говорителят на легия „Антимафия“ Григор Здравков. Според него, бившата вече шефка на инспектората носи наказателна отговорност, защото не е информирала прокуратурата за тях.

До дни ще има и рокада по върховете на митниците. Причината обаче не е ново уволнение. На 28 май изтича периодът, в който Стефан Марашев управляваше свиленградската митница като изпълняващ длъжността. Има два варианта за поста след тази дата – или ще бъде назначен нов временен шеф или ще има конкурс. Такъв до момента не е обявен.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Уволниха висша чиновничка заради цигарената афера на „Капитан Андреево“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди