изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:22 EEST
Изтеглиха вариант 1 за втората матура за зрелостниците 1    
Образование

Вариант 1 се падна на втория задължителен зрелостен изпит по избор между 13 учебни предмета. Вариантите бяха общо два, първият бе изтеглен от журналист в МОН.



Няма никакво изтичане на информация, заяви от Министерството на образованието министър Тодор Танев. Той коментира, че разчита на службите и техния професионализъм да бъде разкрит случая с изтичането на отговорите от матурата по литература и мисли, че в министерството не е генерирало изтичането на информация.

За провеждането на днешната матура са предложени допълнителни мерки за сигурност, които обаче не са реализирани - заглушаване на джиесемите в района на министерството и в района на училища. Това не е допуснато, тъй като МОН е в непосредствена близост до президентската институция, така че и днес са в действие традиционните мерки за сигурност.

Най-много зрелостници – 17 671, тази година са избрали като втора задължителна матура - биология и здравно образование. 14 638 дванадесетокласници са пожелали да се явят на изпит по география и икономика, а английският език е предпочетен от 11 598 абитуриенти.

Изпитът започва в 8.00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа.

В 10 ч. ще започне външното оценяване за 7 клас.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Изтеглиха вариант 1 за втората матура за зрелостниците 1 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди