изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:15 EET
РЕМОНТЪТ НА ПЪТЯ ДОБРИЧ-ВАРНА ЩЕ СЕ ИЗВЪРШИ ДОГОДИНА    
НовиниДо края на годината ще бъдат обявени тръжните процедури, а през 2016 г. се очаква да започнат строителните дейности по ремонта на пътя Добрич-Варна. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на областната администрация. Индикативната стойност на строителните дейности възлиза на сума в размер около 19.3 милиона лева.

Договорът за разработване на проекти в пълна степен на проектна готовност, с които АПИ ще кандидатстват пред Европейски фондове през програмен период 2014-2020 г.,  е сключен през юни 2014 г. Крайният срок за предаване на готовия проект е юни 2015 г.
Проектът за рехабилитация включва два участъка за проектиране от км 20+470 до км 23+242 на територията на ОПУ -Варна и от км 25+342 до км 52+345 на територията на ОПУ - Добрич. Общо ще бъдат рехабилитирани около 30 км.
Участъкът на територията на област Добрич започва от разклона за с. Дебрене и приключва с кръговото кръстовище за гр. Ген.Тошево. Към момента е приет от Експертен техникоикономически съвет на първия етап на проекта. До средата на май техническият проект ще бъде представен за разглеждане на втори етап. След одобрение предстои окончателното предаване в 10-дневен срок.
Проектът за рехабилитация включва двете съществуващи летни на пътното платно и всички прилежащи кръстовища. Кръговите кръстовища се проектират с промяна на организацията на движение, като предимството е за движещите се в кръга.
В рамките на проекта промяната касае три кръгови кръстовища, съответно за Албена, за Балчик, за Ген.Тошево. Проектното предложение е те да са повдигнати и осветени. Рехабилитацията обхваща всички кръстовища по направлението и пътния възел на Сердика.
Проектът ще бъде финансиран със средства от новата оперативна програма „Региони в растеж” и е на трето място в списъка с проекти, с които Агенция „Пътна инфраструктура” ще кандидатства. НДТ
 


Сходни връзки

РЕМОНТЪТ НА ПЪТЯ ДОБРИЧ-ВАРНА ЩЕ СЕ ИЗВЪРШИ ДОГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди