изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:34 EET
ПОДГОТВЯТ ИЗБОРА НА ОМБУДСМАН ЗА НОВИЯ МАНДАТ НА МЕСТНАТА ВЛАСТ    
НовиниОбщинският съвет в Добрич може да подготви избора на омбудсман за новия мандат на местната власт. С решение от февруари миналата година Общинският съвет прие Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на община Добрич. Той се избира с конкурс като кандидатите се явяват на интервю пред временна комисия, включваща в състава си и ПК „Законност, обществен ред и контрол”.

Тази комисия трябва да определи критерии за подбор и избор на обществен посредник, които преди конкурса трябва да предложи за одобрение от общински съвет, посочва вносителят на предложението Милко Пенчев. Той припомня, че Общинският съвет избира обществения посредник с тайно гласуване, с квалифицирано мнозинство 2/3 от общия брой на общинските съветници като мандатът му съвпада с този на общински съвет.
Мандатът на местния омбудсман съвпада с този на съветниците. Поради дългата процедура по избора, Пенчев предлага да се състави временната комисия, която да изготви критериите за подбор и избор, да се проведе конкурсът и избере обществен посредник за Община Добрич, чийто мандат ще започне с началото на мандата на следващите кмет и общински съветници.
Затова той предлага на предстоящото заседание на Общинския съвет в края на май да се избере 7-членна временна комисия. Предвижда се да се възложи тя в едномесечен срок да изготви критерии за провеждане на конкурс и избор на обществен посредник и да ги предложи за одобрение от Общинския съвет Добрич. НДТ
 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ ИЗБОРА НА ОМБУДСМАН ЗА НОВИЯ МАНДАТ НА МЕСТНАТА ВЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди