изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-29 @ 23:01 EEST
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ СРЕЩНА С НОВИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА    
ЗдравеД-р Маргарита Новоселска проведе първа работна среща с д-р Трифон Йорданов, в качеството му на изпълнителен директор на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Д-р Йорданов е представил реалното състояние на материално-техническата база и медицинската апаратура в МБАЛ, което е установил още при встъпването си в длъжност на 5 май 2015 г. Той е потърсил подкрепа и съдействие от Областния управител в спешен порядък да бъде осигурено финансиране за закупуване на апаратура, от която зависи качеството на медицинската услуга, тъй като „МБАЛ-Добрич” АД не разполага с финансов ресурс.
Сред най-неотложните за решаване въпроси, е този за закупуване на 4 броя апарати за хемодиализа, които са жизнено важни за ефективността на оказваното лечение. Болницата изпитва и остра нужда от осигуряване на транспорт /микробус/ за диализно болните от региона и областта. В цифрово изражение, за нуждите на отделение „Диализно лечение“, приблизителното финансиране е в размер на 120 000 лв.
Другият въпрос, който не търпи отлагане, е свързан със закупуване на Рентгенова тръба за компютърния томограф /скенер/, чиято стойност възлиза на около 220 000 лв.
В хода на проведената среща е бил обсъден също и острият недостиг на кадри; както и предстоящите ремонти в болницата. Набелязани са последователни спешни стъпки, срещи и действия, включително информиране на Министъра на здравеопазването, общините и др. заинтересовани страни с изключително сериозната ситуация в МБАЛ. Д-р Маргарита Новоселска е заявила, че заедно с ресорния зам. областен управител Йордан Йорданов ще търсят подкрепа за финансово решение в спешен порядък, тъй като от това зависи оказването на качествена медицинска помощ на населението в област Добрич. НДТ   


 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ СРЕЩНА С НОВИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди