изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:03 EEST
БЪЛГАРИЯ В АГОНИЯ ОТ ЦИГАНИЯТА: Кръв в Гърмен! Трима тежко ранени след масовото меле    
По света Полицейски сили се струпват в центъра на община Гърмен край Гоце Делчев поради възникнало напрежение между българи и роми. Скандалът избухнал към 17,30 часа в квартал "Заграде" на Гърмен между две компании - едната от българи, другата от роми заради силно пусната музика.

Ромите пиели алкохол на пейката под чинара, а българите играели карти. Картоиграчите искали другата група да намали музиката, ромите не се съгласили и станало сбиване. Тъй като наблизо живеят много представители от малцинството, те са се притегли на помощ с брадви и мотики. След сбиването има ранени. Трима души са приети в болница, а на място има други пострадали, които не са прегледани все още.

Кметът на общинския център потвърди за инцидента. "Има голямо напрежение, полицията владее положението, но има нужда от подкрепления. Има ранени както роми, така и българи", каза кметът на Гърмен Нинка Капитанова.

Според свидетели на инцидента, напрежението започва да ескалира. Хората от Гърмен дори изразиха притеснения, че може да се повторят събитията от пловдивската Катуница. В момента всички жители на селото са се събрали и заплашват, че ще преминат към саморазправа.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ В АГОНИЯ ОТ ЦИГАНИЯТА: Кръв в Гърмен! Трима тежко ранени след масовото меле | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди