изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:26 EEST
Феномен край Сандански: Уникален килим от червени макове покри 100 декара ливада    
ЛюбопитноГледката е неописуема, всеки, за да я усети, трябва да я види на живо, разказва местна жителка

Уникален феномен на природата накара жителите на Сандански и околността, както и ползващите обходния маршрут за Петрич през селата Струма и Лебница да ахнат от удивление. 100-декарова незасадена нива, оставена за ливада, се покри плътно с красиви червени макове, съобщава struma.bg.„Ако нарочно бяха засадени такива цветя, то не биха се получили тези уникални цветове”, коментира Ваня Щърбева, жител на с. Струма. „Гледката е неописуема, всеки, за да я усети, трябва да я види на живо”, категорична е тя.



Макове има на много места, но са пръснати на стръкове или на малки островчета. А нивата спира дъха с червения си уникален килим. Тя се намира съвсем близо до главния път Е-79, на завоя от мотел „Мамин Кольо” към селата Струма и Лебница. Хората се чудят как е могло да се появи такова нещо, каквото и най-възрастите хора в този район не си спомнят да е имало. Други пък търсят в появата на килима от макове поличба за нещо добро.

Червеното е цветът на социалистите. В селата Струма, Вълково и Лебница започнаха залаганията за предстоящите местни избори и възраждането на червените кандидат-кметове по поречието на река Струма. Но техните опоненти от ВМРО, ГЕРБ и реформаторите им отвръщат, че това е несериозно.

Почти всички, които минават оттам, се спират да си направят фотосесия. Някои нарочно се отбиват при червения феномен, за да запечатат в снимка красотата на цъфналите макове.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Феномен край Сандански: Уникален килим от червени макове покри 100 декара ливада | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди