изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:58 EEST
Д-Р ГОРАН БЛАГОЕВ: ПАМЕТТА Е В КУЛТУРАТА    
КултураНа тържествен концерт в навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост с плакети бяха наградени изявени учители: инж. Славка Иванова – директор на ПГМЕ „М. В. Ломоносов“, Дора Дончева – директор на ЦДГ№23“ Звездица“, Пламен Пенчев – помощник директор на ПМГ „Иван Вазов“; Росица Фурнаджиева – учител по математика в ЕГ „Гео Милев“; Иванка Полименова – учител по география и икономика в ОУ „Христо Ботев“; Маргарита Манева – Помощник директор в СОУ „Св. Климент Охридски“. Отличени бяха и учебни заведения, честващи кръгли годишнини от своето основаване.

Оповестено бе, че четирима преподаватели от Добрич ще бъдат удостоени с Националната награда „Неофит Рилски”. Те са директорът на СОУ „Св. Климент Охридски” Юлияна Герасимова, преподавателите Петя Георгиева от ПМГ „Иван Вазов”, Стилиян Митев от ОУ „Христо Смирненски”, Златка Попова-Цукева от ЕГ „Гео Милев”.
Тържествено слово за празника произнесе д-р Горан Благоев. На Спасовден той припомни, че словото е много важно, защото Бог е слово, както е казано в едно от евангелията на Йоан. Той призова да направим така, че учителите да се чувстват възвисено, за да възвисяват учениците си. Много е важно да се опази езикът, защото това е паметта на народа, а народ без памет ще се изгуби, подчерта д-р Благоев. И призова за смирение пред културата.”В халтурата няма памет. Паметта е в културата”, допълни той.
Тържествен концерт изнесоха Академичен ансамбъл при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, ПФА „Добруджа“ и Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“. НДТ


 


Сходни връзки

Д-Р ГОРАН БЛАГОЕВ: ПАМЕТТА Е В КУЛТУРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди