изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:33 EEST
СЪСТАВ "ДОБРИЧ" ГРАБНА ПЪРВА НАГРАДА НА НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ    
КултураСъставът за градски шлагери "Добрич" към народно читалище "Йордан Йовков-1870 година" грабна първа награда от втория национален фестивал на старата градска песен и шлагер "От небето идва любовта". Той се проведе в село Чавдар, Софийска област, участие взеха 25 състава, индивидуални изпълнители и дуети. Среща си направиха самодейци от София, Разлог, Разград, Сопот, Карлово, Калофер, Троян, Златица, Пирдоп и др. Жури от пет души оценяваше изявата на всеки състав. Председател бе Бони Милчева - водеща на предаването "Ако зажалиш" по "СКАТ"



Състав "Добрич" се представи с песните "Рана", "Криза" и "Еделвайс - самотно цвете". Той пя последен в програмата, но това не му попречи да се представи повече от отлично и да получи първа награда, връчена му от кмета на селото г-н Геров. Още след изявата на добричките представители най-възрастният изпълнител 85-годишният Йордан Мравов поздрави състав "Добрич" и подари на всеки календарче с еделвайс - за прекрасната песен, която изпълняват за това самотно цвете, а и за цялостното им представяне. 
Ръководителят на състава Станчо Стоянов и квартетът Снежана Спиридонова, Мария Андреева, Маргарита Димитрова и Мария Паскалева трудно намират думи, за да изразят възхищението си от това село /най-малката община в Софийска област/, което е благоустроено с пари от ЕС. "Центърът е пешеходна зона, застлана с красиви, малки двуцветни плочи, алеите, потънали в цветя, фонтан, паметник на падналите в антифашистката борба, уютни кътчета за отдих. Организацията на фестивала, хората, които посрещаха участниците, бяха повече от любезни и внимателни. Специално сме впечатлени от читалищния секретар Таня Илкова", споделиха добричките изпълнители.
Участието на състав "Добрич" във фестивала се осъществи благодарение на Юлия Стаматова - председател на НЧ "Йордан Йовков-1870 година", която в последния ден преди пътуването успя да осигури транспорт. Специални благодарности отправят изпълнителите и на Мая Димитрова от БСП, която както и Юлия Стаматова помага с лични средства. Певиците благодарят и на шофьора Атанас Атанасов - за вниманието и грижите през цялото пътуване, за заснемането, което е направил на тяхното изпълнение и награждаване. Съставът връчи специалната грамота на Юлия Стаматова. 
Участие във фестивала "Подари ми море" в Крапец на 7 юни е следващата изява на добричките изпълнители на градски шлагери. Състав "Добрич"е поканен да се представи в концерта след края на фестивала. Той ще е в Генерал Тошево, в него ще участват още два местни състава и сестри Караджови. НДТ 


 


Сходни връзки

СЪСТАВ "ДОБРИЧ" ГРАБНА ПЪРВА НАГРАДА НА НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди