изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:15 EEST
Добрич ще има крематориум    
НовиниПланира се изграждане на крематориум в Добрич. За това има изразен интерес от страна на местни фирми, които се занимават с тъжни обреди, съобщи кметът Детелина Николова.

На вчерашната сесия Общинският съвет даде разрешение с пълно мнозинство за изработване на Подробен устройствен план - План за застрояване с промяна в предназначението на Гробищен парк - Добрич именно с цел да се отвори възможност за построяване на крематориум и обреден дом. За това има положително становище от РИОСВ-Варна, каза Николова. След изготвянето на проекта за крематориум, той отново ще се подаде за оценка в контролните институции.

Кметът поясни пред медии, че са обследвани различни възможности, като цената на съоръжението би могла да бъде и 700-800 000 лева, в зависимост от размерите и функциите. Идеята е бъдещият инвеститор да направи и ограда на гробището, тъй като са зачестили посегателствата в него, коментира още тя. Вариантите за изграждане и стопанисване са отдаване на концесия или публично-частно партньорство с общината. Част от имота е земеделска земя. Николова добави още, че възможностите на целия гробищен парк са почти пред изчерпване.

Конкурси за избор на управители на диагностично-консултативните центрове I  и II предстоят да се проведат. Решението за това взе вчера Общинският съвет. Причината е, че сключените договори за възлагане на управление на еднолично търговско дружество с общинско имущество   „Диагностично- консултативен център /ДКЦ/ - II- Добрич" ЕООД град Добрич  и “Диагностично- консултативен център /ДКЦ/ - I- Добрич” ООД  изтичат съответно на 15 юни и на 23 юли. В качеството си на орган, упражняващ правата на едноличен собственик на капитала, е Общинският съвет взе решение да открие процедура за провеждане на конкурс за възлагане на управлението. Определени бяха изискванията към кандидатите.


 


Сходни връзки

Добрич ще има крематориум | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди