изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-23 @ 07:02 EEST
Ето 7-те искания на Патриотичния фронт в ултиматума към ГЕРБ    
ПарламентВ гневна декларация от парламентарната трибуна лидерът на НФСБ Валери Симеонов разкритикува остро управлението на държавата през първите седем месеца от мандата. И припомни, че една от най-важните задачи на Патриотичния фронт е борбата с битовата престъпност.

„Тази задача е един от приоритетите, които „Патриотичният фронт” постави като условие за подкрепа на настоящото коалиционното правителство”, заяви той. И допълни: „За съжаление през изминалия седеммесечен период на управление правителството не извърши нищо от записаната програма за „Стабилно развитие” по този приоритет. Без резултат останаха исканията и настояването на „Патриотичен фронт” за предприемане на мерки за изпълнение на този раздел, поставени както на консултативни съвети, така и на ежеседмични съвещания на партиите, подкрепящи правителството. Заедно с натрупаните от предните правителства проблеми няма как да не подчертаем, че точно това бездействие е причината за случай като Гърмен, Катуница и много други”.

Симеов изброи и другите си недоволства: „За съжаление и по редица от останалите приоритети на „Патриотичен фронт” съдбоносно важни за нас, 7 месеца след съставяне на правителството не е направено нищо. По внесения на 08.04.2015г. ЗИД на Избирателния кодекс вече месец и половина не е извършено разглеждане в комисии, но и недвусмислено бе заявено, че ГЕРБ е против промени в избирателния кодекс. Това предпоставя предстоящи избори, които ще бъдат манипулирани и за пореден път няма да отразят реалните предпочитания на българския избирател”.

И продължи с изграждането на защитни съоръжения по турската граница, от които вече четири месеца „не само че не е изграден нито метър от нея, но и изградените по времето на правителството на Орешарски съоръжения паднаха от вятъра”.

„Тези и редица други неизпълнени ангажименти са в разрез с обявената от трибуната на Народното събрание точно преди 7 месеца програма на ПГ „Патриотичен фронт“ и са причина да заявим, че подкрепата и търпението на „Патриотичен фронт“ към настоящия момент са на изчерпване”, заяви Симеонов и постави ултиматума чрез следните задачи:

1. Незабавно премахване на всички незаконни постройки на територията на кв. „Кремиковци”, с. Марчево, община Гърмен, за които е приключила процедурата по премахване. Ангажиране на институциите да завършат законовите си задължения по установяването на законосъобразност на останалите постройки и превеждането на нормите на ЗУТ в действие.

2. Предприемане на спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, която тероризира огромни райони от страната.

3. Разглеждане в комисии и гласуване в пленарна зала на текстовете предложение от „Патриотичен фронт” в ЗИД на избирателния кодекс. В случай че не бъде прието задължителното гласуване без референдум, „Патриотичен фронт” настоява за приемане на текста за активната регистрация и увеличаване на санкциите за купуване и продаване на гласове.


4. Започваме изграждане на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване в срок до 1 юли 2015г. на увредените участъци от тях.

5. Недопускане увеличаването на цената на електроенергията и предприемане на административни мерки от енергийните дружества и Министерство на енергетиката за прекратяване на мащабните злоупотреби и кражби в бранша.

6. Завършване на необходимите законови нормативни промени за ограничаване незаконната сеч и износ на дървесина.

7. Решаване на институционалните проблеми, свързани с българските общности зад граница. Приемане на промените, предложени от „Патриотичен фронт“ в Закона за българите живеещи извън Република България.

„Считаме, че изброените по-горе условия са напълно изпълни в срок до 01 юли 2015г., не са свързани с извънредни и непредвидени бюджетни разходи и могат да бъдат реализирани в името на спешното решаване на сериозните проблеми, пред които сме изправени, възстановяването на доверието в управлението на страната и успешното завършване на мандата на управление в полза и в името на България”, обясни Симеонов в декларацията си.

И завърши: „Декларираме, че подкрепата на ПГ на „Патриотичен фронт“ към настоящото управление не е безусловна и е пряко свързана с изпълнение на заложените в програмата за стабилно управление приоритети. Неизпълнението им ще доведе до прекратяване на подкрепата на правителството след гореуказания срок”.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ето 7-те искания на Патриотичния фронт в ултиматума към ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди