изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:22 EEST
СЕЛО ЗЛАТИЯ - ЦЯЛ МЕСЕЦ БЕЗ ВОДА    
ИкономикаЦял месец се мъчим без вода, оплакаха се жителите на добричкото село Златия. По думите им, са били принудени да мъкнат бидони и кофи от кладенците, за да могат да поддържат елементарни хигиена. През целия този период използването на бойлери, перални и др. било невъзможно. 
Кметският наместник на село Златия Галина Костадинова сподели, че е занимавала с проблема ВиК-Добрич. От водното дружество обяснили, че причина за липсата на вода била  изгоряла помпа на помпената станция.

После от строя излязла и потапящата помпа. "Поведох война с ВиК. Няколко пъти говорих с началника, който отговаря за нашето село. Занимавах и колегите от община Добричка", разказа Костадинова. В резултат на усилията й пуснали водата, но за малко, и то само в долната махала, с много слабо налягане. Жителите на селото от горната махала, към ТКЗС-то, останали без капка. От водното дружество обяснили на кметския наместник, че не можели да напълнят системата. "Ситуацията заплашваше да излезе извън контрол. Хората настръхнаха, искаха да излизат на бунтове", сподели Галина Костадинова. От ВиК се оправдавали, че арендаторите пълнят вода с цистерни и затова няма за хората. "Ами да си сложат охрана на пожарните кранове, ние какво сме виновни”, заяви кметският наместник на Златия.
От 24 май водата дошла по малко и със слабо налягане. Една вчера сутринта хората се събудили с нормално водоподаване. НДТ


 


Сходни връзки

СЕЛО ЗЛАТИЯ - ЦЯЛ МЕСЕЦ БЕЗ ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди