изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:40 EET
Ескобар: САЩ няма да измамят Русия със своите действия в Сирия    
Коментари САЩ използват терористите в Близкия Изток като инструмент за преследване на своите интереси, обаче руското разузнаване е в курса на ставащото, счита политическият коментатор Пепе Ескобар. Той правел извода по ответните реакции на Русия по ситуацията.

Ескобар напомня, че САЩ са спомогнали за зараждането на „Ал Кайда”, когато водеха против СССР в Афганистан през 1980-те години. По същия начин САЩ спомогнаха за създаване на групировката „Ислямска държава”, сформираха опозицията на Башар Асад в Сирия и я използваха като инструмент в играта си.

„Цивилизованият Запад заедно със своите васали – Турция и страните от Персийския залив, оказваха активна подкрепа на отделението на „Ал Кайда” в Сирия, за да дестабилизират Дамаск. При това САЩ предвиждаха мрачната перспектива на тази игра, а именно появата на сцената на ИД” - коментира ситуацията публицистът.

Ескобар се позовава на заместник-началника на Руския Генерален щаб Игор Сергун, който рядко прави публични изявления. Генералът обаче е направил много точен анализ на стратегията на САЩ. Публицистът счита, че руското разузнаване отдавна е в курса на ставащото. „Западът отглежда и използва терористите в Близкия Изток, за да нанесе там съкрушително поражение на страните, които се осмеляват да се съпротивляват на хегемона. Наистина е по-лесно да се взривят Ирак, Либия или Сирия, отколкото Русия и Китай” – прави извод Пепе Ескобар.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ескобар: САЩ няма да измамят Русия със своите действия в Сирия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди