изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:16 EEST
МРЪСОТИЯ БЕЗ КРАЙ: Членка на СЕМ разкри скандална кореспонденция, в която я предупреждават: Не преигравай!    
Новини Подложена съм на безпрецедентен натиск от две страни заради БНР, пише до медиите Мария Стоянова

Членът на СЕМ Мария Стоянова се оплака с мейл до медиите, че е подложена на безпрецедентен натиск по повод утрешното заседание на СЕМ, посветено на работата на генералния директор на БНР Радослав Янкулов. Заседанието се провежда в контекста на кризата в Българското национално радио, заради която работещи там искат оставката на директора, който пък настоява за съкращаване на разходите. Стоянова прилага и мейл-кореспонденция, чрез която получила лично предупреждение, както се оказва, от Еди Емирян, Главен инспектор в «Специализирана администрация» на СЕМ, който я предупреждава преди утрешното заседание на СЕМ: Не преигравай, твоят професионален път още набира скорост!


ПОЗИЦИЯ

от Мария Стоянова
член на СЕМ

гр. София, 28.05.2015


Уважаеми колеги,

Като член на Съвета за електронни медии, между две заседания на надзорния орган по кризата в Българското национално радио, съм подложена на безпрецедентни атаки от две страни.

На корпоративния сайт на общественото радио във вторник, точно минута след началото на заседанието на СЕМ за изслушване на протестиращи служители в медията, бе публикувана извадка от протокол от заседание на регулатора преди една година. Изненадана съм, че оперативна медия като БНР публикува информационни единици със закъснение от 365 дни. Оставям настрана своеволния подбор на заглавие и преднамереното изваждане на съдържание от контекста. Приемам това като опит за кризисен PR от страна на ръководството срещу изразената ми публично активна позиция за управленската криза в БНР. Заради това провокативно действие към член на регулатора, който по Закона за радиото и телевизията е длъжен да упражнява надзор над ръководството на общественото радио, ви информирам че възнамерявам да сезирам Комисията по журналистическа етика.

Преди утрешното заседание, на което трябва да бъде показана фактологическата база за това, как се изпълнява договорът за управление на Генералния директор на БНР, получих предупредителен имейл на личната ми електронна поща от Главен инспектор в «Специализирана администрация» на СЕМ. Той е натоварен от Председателя да изготви доклад за управлението на БНР. Предоставям на вниманието на широката общественост оригиналния текст без редакторска намеса, но с респект към Закона за личните данни.

В така създалата се ситуация утре ще се проведе заседание на Съвета за електронни медии, важно за обективната оценка на извършеното от Генералния директор на БНР.

Оставам с най-добри пожелания:

Мария Стоянова
член на СЕМ



Ето ги и мейлите:

--------------------------------------------------------------------------------
Von: Edi Emirian <..........@abv.bg>
An: Maria Stoyanova <.........@yahoo.de>
Gesendet: 12:56 Mittwoch, 27.Mai 2015
Betreff: Re: eseista



Не вярвам, че сериозно очакваш от мен отговора на този въпрос! Достатъчно интелигентна си, за да го правиш. Още повече, смятам че вчера чу достатъчно.


Бъди здрава!


-------- Оригинално писмо --------
От: Maria Stoyanova .........@yahoo.de
Относно: Re: eseista
До: Edi Emirian <........@abv.bg>
Изпратено на: 27.05.2015 11:56


Здравей Еди,


Къде са причините на исканата оставка?


М.Ст.


--------------------------------------------------------------------------------
Von: Edi Emirian <........@abv.bg>
An: ...........@yahoo.de
Gesendet: 9:58 Mittwoch, 27.Mai 2015
Betreff: eseista



Мимче,


не пиша уважаема, защото... както разбирам, от взаимното ни уважение, което, поне аз, усетих навремето, и на което много държах, очевидно не е останало нищо.

В името на това уважение, обаче, се чувствам длъжен да ти призная, че играта ти е прозрачна, но ако искаш и да е успешна - не преигравай! Защото става лековато. Иначе, уверявам те, причините на исканата оставка са не там, където се търсят.

Колкото до конфликта ми на интереси - съвестта ми е чиста. Още повече, не съм предупреждавал никого да се дистанцира от ръководството на БНР. А за есето? - очевидно имаш вкус към този жанр, личи и от публикувания вчера откъс от протокола на заседанието, но аз имам по-различно мнение по този въпрос. Явно критериите ни са различни.

Казвам всичко това, защото смятам, че има смисъл - моят професионален път приключва, докато твоят още набира скорост и може да ти е от полза.


Еди
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

МРЪСОТИЯ БЕЗ КРАЙ: Членка на СЕМ разкри скандална кореспонденция, в която я предупреждават: Не преигравай! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди