изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:55 EEST
НАКЪДЕ ЗА РИБА В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ    
Лов и риболовПО МОРЕТО:  Морската вода се затопли и за любителите на риболова добруджанското крайбрежие предлага големи възможности.  На буната в Кранево кълват едри попчета, но има много закачки.  В залива на Албена вече ловят попчета  - кой с лодка, кой с водно колело – южно от даляна. По дамбата между Албена и Балчик има много местенца, удобни за лов на попчета и илария, но трябва да изберете място без закачка – по-добре ще ви ориентират местните рибари, ако отивате за първи път.

От вълнолома на Балчик и по т. нар. циганска буна, както и северната от нея – при пречиствателната станция – също е удобно за риболов. Хубавото тук е, че ако не хването нищо – рибният пазар на Балчик до морската гара ще ви помогне.  Прясна стръв можете да си купите от магазин „Наслука”, оттам специално за НДТ казаха, че вече е започнала да кълве платерина, появявал се и сафрид на чепаре, но трябва де се влезе с лодка. В магазина има нови видове чепарета с гарантирана по-висока ефективност.  За успешен риболов съобщават любители-рибари от Карна, Тюленово и Камен бряг,  някои уговарят излизане в морето и с рибари от Шабла и Крапец.


Чига се лови на язовир Плачидол

ПО ЯЗОВИРИТЕ:  Любителите на спортния риболов успешно вадят чига, шаран и амур на язовир Плачидол. Излизат и сомчета , в язовира има и сомове от 10 до 20 кг. Прави впечатление, че в момента шаранът там кълве успешно и на торен червей.  Трофейните шарани обаце предпочитат яка захранка, специално приготвена или суха царевица и протеинови топчета. В язовир Одринци  на силиконови примамки ловят бяла риба и костур.  На дъно ловят каракуда за домашен хайвер.  Има и сом, но той е за напреднали. Рано е за толстолоб, а и екземплярите са големи и недостъпни за тънко влакно. В язовира в Дрян ловят предимно сом, излиза рядко и шаран.  От 1 юни приема любители-рибари и язовир Абрит, но там концесионерите засега предлагат обща оферта с обяд във великолепния  хотелския комплекс „Наяда”, телефонът е 0886 966 599.  Добруджанци обичат да риболовстват още в Добротич, Калиманци, Николаевка, Смолница, Минково, Засмяново… Всеки търси късмета си там, където се надява да му клъвне едра риба. Златните кълват по барове и хотелите по курортите… Наслука!

КОМПЛЕКС "НАЯДА": ПРОМОЦИОНАЛНА ОФЕРТА - НЯМА РАВНА НА СЕБЕ СИ


 


Сходни връзки

НАКЪДЕ ЗА РИБА В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди