изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:04 EEST
СЪДЪТ ОСТАВИ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ ОЩЕ ЕДНА ЖАЛБА ЗА РАЗШИРЕНИЕТО НА „БАКАРДИ”    
Ред и сигурностАдминистративният съд в Добрич остави без разглеждане жалбата на Сдружение в обществена полза “Гражданско общество за Добрич”,  представлявано от Детелина Симеонова, Стойчо Стойчев, Борис Спасов и Веселин Влаев срещу решението на Общинския съвет, с което бе разрешено разширяването на клуб „Бакарди”. Магистратите прекратяват производството по административното дело и осъждат сдружението да заплати на  Общинския съвет сумата от 350 лева. Решението може да се обжалва в седемдневен срок.

Припомняме, че с решение от 31 март Общинският съвет даде съгласие за изменение на Подробен устройствен план за поземлен имот „Къща музей” за обособяване на два нови имота – един с площ 641 кв. м за „Обществено обслужване“ и друг с площ 4 417 кв.м – за „Дом-паметник“.  Сдружението иска нейната отмяна.
Според съда, в случая се касае за акт по Закона за устройство на територията, като жалбоподателите не са заинтересовани лица, които могат да подават жалба.
Преди дни Административният съд прекрати делото, заведено от областния управител д-р Маргарита Новоселска срещу същото решение на Общинския съвет. Той определи жалбата като недопустимa,защото е насочено срещу акт, който не подлежи на съдебен контрол за законосъобразност, и прекрати производството. За допустимостта на оспорването областният управител ще сезира Върховния административен съд.  НДТ


 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОСТАВИ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ ОЩЕ ЕДНА ЖАЛБА ЗА РАЗШИРЕНИЕТО НА „БАКАРДИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди